Hopp til hovedinnholdet

Psykisk reaksjon til hinder for utdanningen?

Jente 20 år
 

Spørsmål

Hei. Forklarer min situasjon kort, for litt over 6 mnd siden ble jeg voldtatt. Saken er anmeldt, men de etterforsker enda. jeg var meget full da dette skjedde, så det er mange defuse minner fra den natten. Jeg slet ikke veldig den første tiden etter det skjedde. Men nå i ettertid sliter jeg en del, bla jeg får ikke sove, isolerer meg, har ikke energi eller lyst til å gjøre noe som helst. Kan gå opptil 3 døgn før jeg får jeg får noe søvn. Dette har vedvart en stund nå, å det er på tide å søke hjelp. Jeg er sykepleierstudent, kommer til å hoppe av nå snart, å heller fortsette senere når jeg har kommet meg litt. Så det jeg lurer på, om jeg søker psykisk hjelp, vil det ha noe å si ift utdanningen? jeg får fortsatt bli sykepleier? På forhånd, takk for svar :)

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Det er en god ide å søke hjelp når du nå strever med dette.  Det er IKKE noen hinder for å bli sykepleier at du har strevd psykisk og mottatt hjelp.  -Kanskje kan det til og med være en styrke å ha erfaringer med å streve litt og å ta imot hjelp.  Det er hjelp å få på et overgrepsmottak, eller du kan be om henvisning til psykolog fra din fastlege, -eller gå til en privat psykolog.  

Ha det godt!

Vennlig hilsen helsesøster

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Få hjelp etter seksuelle overgrep

Jente med ryggen til (www.colourbox.com)

Har du vært utsatt for overgrep? Da er det viktig at du oppsøker hjelp. Det er mange steder som kan hjelpe deg. Her er en oversikt over noen av dem.

Les mer

Oversikt over gode hjelpetjenester

Jenter bruker mobilen sin (colourbox.com)

Her finner du oversikt over gode hjelpetjenester for deg som har det litt vanskelig for tiden, eller deg som har spørsmål om alt fra problemer hjemme, alkohol, kropp og helse, til verneplikt og førerkort.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vold
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vold