Hopp til hovedinnholdet

Stefar klikker og kaster ting, jeg er redd

Jente 14 år
 

Spørsmål

i dag skjedde d noe veldig ekkelt hjemme og jeg var alene med stefar og mamma var på jobb. Han skulle hjelpe meg med noe og så trodde han ikke på meg så sa jeg "hva er det du ikke skjønner med d?" så sa han at han ikke gidd å hjelpe meg når jeg skal være sånn og jeg sa d jo ikke frekt, og så sa jeg "du har ikke gjort det heller" så går jeg opp trappen og så hiver han et stort glass med cola i og sikter på hodet mitt så blir jeg kliss våt og glasset knuste og jeg fikk glassbiter på meg og i håret, det var kjempe skummmelt jeg skalv og måtte ringe en venn og var helt fra meg og måtte få pappa til å hente meg. Men det værste er at mamma ikke kommer til p tro på meg for han lyger alltid om det og sier jeg er kjempe frekk og nå kommer mamma sikkert til å være kjempe sur, hva skal jeg gjøre? jeg har snart konfirmasjon og, og da må jeg møte han igjen. Han har også slått mamma ned før, så d er ikke første gang. skal jeg melde ifra til politiet?jeg er redd, HJELP!!!!

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Så fint du tar kontakt med Ung. no!  

Jeg forstår godt at du er redd slike du beskriver det som skjedde. Jeg tenker at det din stefar har gjort er at han har utsatt deg for vold. Han har kastet et glass mot deg som knuste og du fikk glassbiter på deg. Det er normalt at du begynte å skjelve og bli redd. Så bra at du fikk ringt til en venn og at din far kom for å hente deg. Jeg synes det er trist dersom din mor ikke tror på deg når hun får vite det som har skjedd. Kan du treffe din mor sammen med din far så kan han hjelpe deg å fortelle det som har skjedd, han kan fortelle hvordan du hadde det da du ble hentet. Da kan dere snakke sammen om hvordan dere skal gjøre det på konfirmasjonsdagen. Jeg tenker at din stefar har utsatt deg for vold og det bør anmeldes til politiet. Jeg synes du skal spørre din far om han kan være med deg for å gjøre dette. Du skriver at din stefar også har utøvd vold tidligere, da mot din mor. Det er alvorlig. Det er viktig at du kjenner at noen voksne beskytter deg og tar vare på deg. Jeg håper at du kjenner din far tar ansvar.

Du kan når som helst ringe til Alarmtelefonen for barn og unge på telefon 116 111. Det er gratis å ringe og du kan være anonym dersom du ønsker det. Da kan vi snakke med deg om det som har skjedd og gi deg råd dersom du kjenner du har behov for det.


Hilsen Alarmtelefonen for barn og unge (116 111) i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Alarmtelefonen 116 111 for barn og unge

Alarmtelefonen 116111

Noen opplever dessverre omsorgssvikt, overgrep og vold hjemme. Er du en av dem eller kjenner du noen som lever under slike forhold? Ring Alarmtelefonen på 116 111 - de vil hjelpe deg. Ring selv om du er i tvil!

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vold
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vold