Hopp til hovedinnholdet

Jeg har en venn som blir slått av faren sin.

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg vil først bare si at denne siden er kjempe bra! Men så.. Jeg har en venn som blir slått av faren sin. Han er redd for å dra hjem til seg selv, og ste moren bryr seg ikke stort om han. Han trenger hjelp, og han klarer ikke si i fra selv. Jeg har prøvd å få han til å si til den ekte moren sin, men han tørr ikke. Jeg vet ikke hva jeg skal gjøre! Skal jeg si det til helsesøster? Moren hans? Jeg vil hjelpe han! Han gråter ofte og han trenger hjelp.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Så utrolig bra å lese at du er en så god venn!

Du har jo forsøkt å få han til å snakke med sin biologiske mor, uten at han tørr det. Jeg foreslår at du enten spør om du skal være med han til helsesøster og fortelle det du føler til helsesøster mens han hører på, eller du kan kontakte moren hans og si hvor bekymret du er for han. Det er ikke sikkert at moren hans vet hvordan han har det, og at han gråter så mye.

Det er ikke lov å slå barn, og dette må stoppe. Han må vite at det finnes hjelp å få. Du kan også være med han til barnevernet i den kommunen han bor, adressen og telefonnummer dit, finner dere på kommunens intranett side.

En annen viktig ting, er at du også må få slippe å gå å bekymre deg så mye for vennen din, uten at noe skjer. Det er nok veldig vanskelig for deg også dette.

Det er viktig at han får vite at du kommer til å fortelle det til noen, han kan ikke ha det sånn lenger, uten at noen voksne forsøker å hjelpe han og familien hans.

Ring alarmtelefonen116111 om du vil snakke med noen og få mer konkrete råd.

Hilsen Alarmtelefonen for barn og unge (116 111) i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Opplever du vold hjemme?

Trist gutt i vindu (www.colourbox.com)

Noen opplever at hjemmet er et sted der de er redde, må være på vakt og passe på hva de sier og gjør. Sånn skal det ikke være.

Les mer

Alarmtelefonen 116 111 for barn og unge

Alarmtelefonen 116111

Noen opplever dessverre omsorgssvikt, overgrep og vold hjemme. Er du en av dem eller kjenner du noen som lever under slike forhold? Ring Alarmtelefonen på 116 111 - de vil hjelpe deg. Ring selv om du er i tvil!

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vold
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vold