Hopp til hovedinnholdet

Blir slått og truet av storebror

Jente 15 år
 

Spørsmål

hei! jeg er ei jente på 15 år snart 16 som har en bror som er 20 år som fortsatt bor hjemme hos meg og mamma. han slår meg og truer meg hvis jeg sier mot han eller hvis jeg låner noe av han. er redd for å si hva jeg mener om visse ting for uansett hva jeg sier så sier han alltid at jeg er dum eller at jeg leker dum. vil ikke at han skal bo hjemme for når jeg snakker med moren min om noe så skal han alltid ha sin mening i hva jeg sier selvom det handler om meg og ikke om han i det hele tatt, og moren min tar ALLTID hanns side om ting. det er umulig for meg å si noe som om hva jeg føler når han er der for det ender jo alltid opp med at jeg blir lei meg og at hanns mening er alltid den som er rett. hjelp, vil egentlig bare anmelde han for dette gidder jeg ikke!

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente 15 og takk for at du skriver til oss!
Du skriver at broren din slår deg, truer deg og kaller deg stygge ting. Dette er svært alvorlig! Å utsette noen for vold og trusler er straffbare handlinger. At man er søsken gir ham ingen større rett til å utsette deg for dette.
Jeg vil på det sterkeste anbefale deg at du prater med noen om hva som skjer hjemme: hva med moren din når dere er på tomannshånd? Helsesøster på skolen? Eller andre voksne du stoler på og har tillit til? Du kan også kontakte den lokale barnevernstjenesten der du bor, de har plikt til å beskytte barn fra vold og trusler.
Håper dette var til hjelp.
 
Vennlig hilsen psykologen
 
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Opplever du vold hjemme?

Trist gutt i vindu (www.colourbox.com)

Noen opplever at hjemmet er et sted der de er redde, må være på vakt og passe på hva de sier og gjør. Sånn skal det ikke være.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vold
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vold