Hopp til hovedinnholdet

Kjæresten min utøver vold mot meg, men vi bor sammen og jeg har ingen familie rundt. Hva gjør jeg?

Jente 20 år
 

Spørsmål

HELP MEG!!! Jeg aner ikke hvor jeg skal gjøre av meg lenger, kjæresten min forstår meg ikke og syntes det er tåpelig at jeg blir sjalu og at jeg er redd. Jeg prøver å snakke med han om det, men da bare går han og sier at dette blir for dumt. Vi hadde en dårlig start på forholdet, men jeg bor nå med han. Han kan gå så langt at han utfører vold mot meg, som å holde meg i bakken, dra meg ut av senga/sofaen og vrir på armer og bein, jeg har aldri hatt det så vondt som det jeg har det nå og dette har skjedd gjentatte ganger. Utenom det er han vell helt ok, og jeg kan ikke flytte da jeg går på skole her nede og har ingen familie, jeg trenger virkelig hjelp.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente 20 og takk for at du skriver til oss!
Å utøve vold er ikke greit: det er straffbart og det ødelegger kjærligheten. Du skriver at du aldri har hatt det så vondt som du har nå. Den følelsen vil jeg råde deg til å ta på alvor. Hvis jeg forstår deg rett er det vanskelig å se alternativer da dere bor sammen, du går på skole og rundt deg har du ingen familie. I første omgang vil jeg anbefale deg å prate ut med noen om hvordan du har det og om bekymringene du skisserer, eksempelvis helsesøster eller skolehelsetjenesten på skolen hvor du går. Han/hun vil ofte ha oversikt over både hjelpeapparat og også steder å henvende seg med tanke på både studier og bolig. Kanskje finnes det studenthjem der du bor? Og hvordan er muligheten for å gå på skole nærmere familie?
 
Håper dette var til hjelp.
 
Vennlig hilsen psykologen
 
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Overgrep og vold i kjæresteforhold

Gutt med knyttet neve, redd jente i bakgrunnen (www.colourbox.com)

Har du opplevd å bli behandlet dårlig av kjæresten din? Har du lurt på om kjæresten din er bra for deg? Les om faresignaler som kan være tidlige tegn på vold og overgrep i parforhold her.

Les mer

Kristoffer blir sjalu og sint når kjæresten skal på fest

Gutt sitter og tenker (colourbox.com)

Kristoffer er veldig glad i kjæresten sin Anne. I det siste har de gjort ting hver for seg, da føler Kristoffer seg utrygg og blir redd for å miste henne.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vold
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vold