Hopp til hovedinnholdet

Hva kan man gjøre når man opplever å bli utsatt for vold?

Gutt 14 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg skrive dette fordi jeg har opplevd en del vold igjennom litt av barneskolen og litt på Ungdomsskolen. Jeg lurte på om det er noe mer som kan gjøres enn at det kan bli sagt ifra til rektor, lærere, foreldre fordi det pleier ikke å hjelpe mer enn at det kanskje gir seg i 1 dag. igjennom 6 og 7. Klasse ble jeg slått hver dag ute i friminuttene og inne i timene. Han som har gjort dette har stjålet ting, slått mange og vært veldig aggressiv og voldelig veldig ofte. Han har slått meg i skrittet mange ganger, minst 3-6 ganger i uken igjennom 6 og 7. Klasse og han har gitt meg mange dødstrusler fra 6-8. Klasse. Han har vært så voldelig mot meg at han har prøvd å kutte meg med kniv, han har slått meg mange forskjellige steder, han har fått meg til å blø. Så han har gjort ganske mye mot meg og jeg er lei av det. Håper det er noe annet jeg kan gjøre for å stoppe dette :( Hilsen Gutt 14

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei gutt, 14 år.

Takk for at du skriver til ung.no.
Det er trist og alvorlig at du har blitt utsatt for vold på barneskole og ungdomsskolen. Når jeg leser det du forteller her kan jeg ikke forstå at det du opplevde av vold ikke tok slutt da voksne fikk vite om hva som skjedde.

Det går rett og slett ikke an at de voksne ikke tar denne situasjonen som du beskriver på alvor.

Jeg vil råde deg til igjen å fortelle foreldrene dine om hvordan du har det. Jeg håper og tror at de vet om hva som skjer, men de må igjen ta situasjonen opp med skolen.

I tillegg vil jeg råde deg til å kontakte helsesøster for å få hjelp i forhold til å snakke med lærere, men også for å få hjelp til å bearbeide det du har opplevd, og opplever.

Skolen har et ansvar for å få slutt på den volden, og mobbingen som du opplever. Rektor må sørge for at den som utsetter deg for vold ikke kan være i nærheten av de, og rektor bør anmelde de alvorlige hendelsene når dette skjer på skolen. Du må si i fra til voksne om alle episoder som skjer.

Det kan også være en ide at du og foreldrene dine kontakter politiet for å få støtte og hjelp i denne situasjonen. Politiet kan vurdere om dere skal anmelde denne saken.

Du må få de voksne rundt deg til å sørge for at det du beskriver her tar slutt snarest!

Hvis du trenger å snakke med noen med en gang kan du kontakte alarmtelefonen 116 111 , eller politiet 02800, se artikkel under.

Det du forteller om her må ta slutt. Gjør det ikke det så ta kontakt med barneombudet!

Lykke til.

 

Vennlig hilsen helsesøster

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Opplever du vold hjemme?

Trist gutt i vindu (www.colourbox.com)

Noen opplever at hjemmet er et sted der de er redde, må være på vakt og passe på hva de sier og gjør. Sånn skal det ikke være.

Les mer

Alarmtelefonen 116 111 for barn og unge

Alarmtelefonen 116111

Noen opplever dessverre omsorgssvikt, overgrep og vold hjemme. Er du en av dem eller kjenner du noen som lever under slike forhold? Ring Alarmtelefonen på 116 111 - de vil hjelpe deg. Ring selv om du er i tvil!

Les mer

Barneombudet er også for ungdom

Barneombudet

Les her hvordan barneombudet kan hjelpe deg.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vold
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vold