Hopp til hovedinnholdet

Min far slår meg og han slår min mor.

Gutt 15 år
 

Spørsmål

Min far slår meg og han slår min mor.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei gutt 15 og takk for at du skriver til oss!
Du beskriver en situasjon hjemme som er både alvorlig og bekymringsfull: at faren din utsetter deg og moren din for vold (slag), er straffbare handlinger. For at du, og moren din, skal få det bedre er det viktig at du forteller noen om hva som foregår hjemme. I den forbindelse har du flere alternativer: Du kan ringe alarmtelefonen for barn og unge på nummer 116111, å ringe dit er gratis. Alarmtelefonen for barn og unge er en nødtelefon for barn og unge under 18 år som lever med vold, overgrep og omsorgssvikt. De kan hjelpe deg videre med å finne hjelp der du bor. En annen mulighet er å kontakte den lokale barnevernstjenesten der du bor. Barnevernstjenesten har plikt til å beskytte barn fra vold og trusler, og til å hjelpe deg i den vanskelige situasjonen du befinner deg i. Du kan også kontakte politiet. Det viktigste er at du ikke blir gående med hvordan du har det og hva du utsettes for alene: kjenner du noen voksne som du stoler på og har tillit til som du kan prate med? Og som kan støtte deg?
 
Håper dette var til hjelp, ta gjerne kontakt med oss igjen!
 
Vennlig hilsen psykologen
 
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Opplever du vold hjemme?

Trist gutt i vindu (www.colourbox.com)

Noen opplever at hjemmet er et sted der de er redde, må være på vakt og passe på hva de sier og gjør. Sånn skal det ikke være.

Les mer

Du kan selv kontakte barnevernet

Jente ringer (colourbox.com)

Har du det vanskelig hjemme eller er bekymret for hvordan andre har det? Meld fra til barneverntjenesten. I barneverntjenesten tenker man at det er bedre å si ifra, enn å la være.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vold
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vold