Hopp til hovedinnholdet

Jeg har blitt utsatt for vold fra kjæresten min. Finnes det noen nettsider hvor jeg kan få hjelp, eller må jeg oppsøke støttesenter?

Jente 20 år
 

Spørsmål

Jeg har vært sammen med en gutt i nesten to år, og siden første mnd har jeg hatt på følelsen på at han ville bruke vold mot meg. Det skjedde for et par mnd tilbake, men jeg har ennå ikke klart å snakke ut om det, heller ikke å gjøre det slutt med han. sannheten er at jeg er flau over det som skjedde og meg selv. prøver å søke hjelp på nettet men ennå ikke funnet et sted jeg kan få pratet med noen men fortsette å holde det anonymt. Finnes det noen slike sider, eller er min eneste utvei å ringe et eller annet støttesenter ?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente 20 og takk for at du skriver til oss!
 
Å utsette noen for vold er både svært alvorlig og straffbart, og volden er ALLTID utøvers (kjæresten din) sitt ansvar! Å bli utsatt for vold, slik du beskriver, gjør imidlertid noe med oss. Volden kan påvirke hva vi tenker om oss selv: eksempelvis "det er meg det må være noe galt med, er jeg ikke mere verdt, hvorfor klarer jeg ikke gjøre det slutt", det kan påvirke følelsene våre og man kan kjenne på eksempelvis flauhet, slik du beskriver, eller skyld og skam. Det kan også påvirke hva vi foretar oss: Tie om det en har vært utsatt for, eller oppsøke hjelp. Du er ikke alene om å kjenne på det du beskriver, og selv om det kan oppleves utrolig vanskelig å skulle oppsøke hjelp, vil jeg på mitt sterkeste anbefale deg at du gjør nettopp det. Det er svært viktig at du får hjelp til å plassere ansvaret der det hører hjemme (hos kjæresten din! Volden er ALDRI din skyld), samt får hjelp til å bearbeide de erfaringene du sitter med og hva du kan / bør foreta deg videre. Dersom jeg forstår deg riktig har du forsøkt å finne ut hvor du kan få hjelp ved å søke på nettet, uten å ha funnet noe. Jeg tenker at du har flere alternativer: du kan kontakte krisesenteret i kommunen din hvor du bor, dersom du er student kan du kontakte studenthelsetjenesten: der jobber det både psykologer og leger, du kan kontakte fastlegen din og be om henvisning til psykolog, eller du kan kontakte politiet og drøfte hva du har vært utsatt for (anonymt om du vil), og rådføre deg med dem om hvor du kan få hjelp. Jeg legger også ved en artikkel som kan være nyttig. Det aller viktigste er at du ikke blir sittende med dette alene!
 
Ta gjerne kontakt med oss igjen.
 
Vennlig hilsen psykologen  
 
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Opplever du vold hjemme?

Trist gutt i vindu (www.colourbox.com)

Noen opplever at hjemmet er et sted der de er redde, må være på vakt og passe på hva de sier og gjør. Sånn skal det ikke være.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vold
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vold