Hopp til hovedinnholdet

Har en venn med mor som ofte blir sint, kaster ting og slår barna sine

Jente 17 år
 

Spørsmål

Jeg kjenner en som bor i utlandet. Han er 15 år og en søster på 13, og en mor som ofte blir sint, kaster ting og slår barna sine. Gutten slåss tilbake for å beskytte seg selv og søstera. Faren bryr seg ikke om barna. Gutter har prøvd å kontake politi og barnevernet der han bor, men de tror ikke på ham og vil ikke hjelpe ham. Ifølge lokale regler kan han flytte ut uten tillatelse fra foreldre, men det vil han ikke gjøre før han vil ikke forlate søstera. Tanta hans har sagt de kan bo hos henne, men søstera har ikke tillatelse av foreldrene. Jeg skulle ønske jeg kunne hjelpe ham. Er det noe jeg kan gjøre, annet enn å være der for ham og støtte ham verbalt? Er det noe annet han kan gjøre for å få seg selv og søstera bort derfra?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for at du tar kontakt med ung.no. 

Du forteller at du kjenner en som bor i utlandet, som har det vanskelig hjemme.  For å få hjelp må de forholde seg til lover, regler og hjelpeapparatet i det landet de bor. Det er flott at du er en venn og støtteperson, det er uansett viktig.  Det høres ut som gutten du kjenner  har en tante som bryr seg.  Det kan hende han og søsteren kan prate mer med tanten om hvordan hun kan støtte og hjelpe de i kontakt med noen som jobber med barn og ungdom.  

Du kan også be ham om å kontakte alarmtelefonen for å få litt støtte. 

E-post: alarm@116111.no
Sms: 417 16 111
Telefon fra utlandet: +47 954 11 755

Hilsen Alarmtelefonen for barn og unge (116 111) i samarbeid med ung.no

 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Opplever du vold hjemme?

Trist gutt i vindu (www.colourbox.com)

Noen opplever at hjemmet er et sted der de er redde, må være på vakt og passe på hva de sier og gjør. Sånn skal det ikke være.

Les mer

Alarmtelefonen 116 111 for barn og unge

Alarmtelefonen 116111

Noen opplever dessverre omsorgssvikt, overgrep og vold hjemme. Er du en av dem eller kjenner du noen som lever under slike forhold? Ring Alarmtelefonen på 116 111 - de vil hjelpe deg. Ring selv om du er i tvil!

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vold
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vold