Hopp til hovedinnholdet

Venninnen min utsettes for vold fra faren sin. Hvor kan jeg ringe for å få hjelp?

Jente 16 år
 

Spørsmål

En god venninne av meg blir slått, sparket og lugget av faren sin... Jeg var den første som fikk vite dette litt før sommerferien men jeg har bare ikke visst hvem jeg skulle fortelle! Nå har jeg endelig klart å overtale henne til å la meg fortelle noen men jeg aner ikke hvem jeg skal ringe! Jeg skal ringer noen hun ikke kjenner. Hun har det utrolig vondt og jeg klarer ikke se hun ha det slik da det går virkelig inn på meg og jeg har det ganske tungt selv... Men jeg nekter å få høre at han har tatt i henne flere ganger og håper på svar så fort som mulig for dette haster!! Faren har og truet med å ta selvmord om hun forteller noen så de må komme direkte på døren så han ikke tar livet sitt for venninnen min er glad i han... Men vær så snill! Kan du gi meg nummere jeg kan ringe som videre kan ordne dette selv? Hun er bare 13 år...

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente 16 og takk for at du skriver til oss!
Å utsette noen for vold, slik venninnen din blir fra faren sin, er svært alvorlig og også straffbart. Du lurer på hvor man kan ta kontakt: jeg vil på mitt sterkeste anbefale å ringe alarmtelefonen for barn og unge på nummer 116 111, å ringe dit er gratis og du kan være anonym om du ønsker. Alarmtelefonen for barn og unge er en nødtelefon for barn og unge som lever med vold, overgrep og omsorgssvikt. De kan hjelpe å finne hjelp der hvor venninnen din bor. Jeg legger ved to artikler som kan være nyttige.
 
Vennlig hilsen psykologen
 
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Alarmtelefonen 116 111 for barn og unge

Alarmtelefonen 116111

Noen opplever dessverre omsorgssvikt, overgrep og vold hjemme. Er du en av dem eller kjenner du noen som lever under slike forhold? Ring Alarmtelefonen på 116 111 - de vil hjelpe deg. Ring selv om du er i tvil!

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vold
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vold