Hopp til hovedinnholdet

Vennen min utsettes for vold fra faren sin. Hva skal jeg gjøre?

Annet 17 år
 

Spørsmål

hei, jeg har en venn og har opplevd at faren hans har en veldig kort lune og det går utover (vennen min)han, jeg har vært vitne til at kopisen min ble slengt i bakken fordi vi mista noe ned trappa et nerf skudd.. og jeg har fått en medlinger av kompisen min at faren hans sparket han gjentate ganger, fordi han ikke hadde lagt seg til legetid. jeg tenkte og la det være siden kameraten min skulle flytte ut og studere, noe som han har. men jeg hadde besøk av han i går. og da nevnte han for meg at faren hadde slåt han, vennen min sinne ord "jeg skulle til tannlegen i dag, men jeg fikk ikke gå før timen hvar ferdig pappa sto ute og ventet på meg 5min når jeg kom ut og vi skulle dra så var han skikelig pist så slo han meg over øye" jeg vett ikke om han slo hart eller ikke, jeg spurte ikke, det var klein nok fra før av..faren hans er ikke envanlig vis sånn men det virker som han lar alt sinne sitt gå utover sønnen sinn... . så jeg vett ikke hva jeg skal gjøre??:( beklager skrivefeil :P

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei, og takk for at du skriver til oss!
Det vennen din utsettes for fra faren sin er vold, og det er både svært alvorlig og også straffbart. Du lurer på hva du skal gjøre og jeg vil råde deg til å be vennen din ringe alarmtelefonen for barn og unge på nummer 116 111, å ringe dit er gratis. Alarmtelefonen er en nødtelefon for barn og unge som lever med vold, overgrep og omsorgssvikt. De kan bidra til å finne hjelp der hvor vennen din bor. Det er mulig å være anonym. Alternativt kan du ringe dit og forhøre deg og bringe informasjonen videre dersom vennen din ikke orker å ringe selv. Vennen din kan også kontakte barnevernstjenesten. Barnevernstjenesten har plikt til å beskytte barn fra vold, og pliktige til å hjelpe vennen din i den vanskelige situasjonen han er i. Jeg vil råde dere begge til å snakke med voksne dere stoler på og har tillitt til, så dere ikke blir gående med dette alene.  
 
Ta gjerne kontakt med oss igjen!
 
Vennlig hilsen psykologen
 
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Alarmtelefonen 116 111 for barn og unge

Alarmtelefonen 116111

Noen opplever dessverre omsorgssvikt, overgrep og vold hjemme. Er du en av dem eller kjenner du noen som lever under slike forhold? Ring Alarmtelefonen på 116 111 - de vil hjelpe deg. Ring selv om du er i tvil!

Les mer

Du kan selv kontakte barnevernet

Jente ringer (colourbox.com)

Har du det vanskelig hjemme eller er bekymret for hvordan andre har det? Meld fra til barneverntjenesten. I barneverntjenesten tenker man at det er bedre å si ifra, enn å la være.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vold
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vold