Hopp til hovedinnholdet

j 12: Jeg har bodd i et hus med vold OG seksuelle overgrep. 

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg har bodd i et hus med vold PG seksuelle overgrep. Jeg er 12 år, og har litt angst. Jeg føler jeg ALDRI blir hørt på, og blir kalt kineser når jeg står og ser ned i bakken fordi jeg er lei meg. Jeg ble hlad når mamma spurte im jeg ville bytte skole pga alle problemer og slike ting jeg har, men vil ikke forlate bestevennen min! Hva kan jeg gjøre, og er dette normalt?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Så fint at du tar kontakt. Du beskriver en veldig vond situasjon. Det er helt normalt å ha angst når du bor i et hus med vold og seksuelle overgrep. Dette bør du snakke med helsesøster på skolen din om for det er veldig skadelig for deg selv og hele din familie. Du må gjerne ringe Alarmtelefonen for barn og unge og snakke mer om dette.

Når det gjelder problemene dine på skolen er det godt å høre at din mor har tatt det på alvor og foreslår at du bytter skole. Men det er klart at det er vanskelig å forlate bestevennen din. Kanskje du kan treffe vennen din etter skoletid? Det hadde kanskje vært godt å ha en ok skoledag. Men dette kan du og mamma kanskje snakke mer om.

Du bør be om hjelp i forhold til det du opplever med vold, og overgrep. Det er viktig i forhold til at det du opplever skaper angst, og det blir videre viktig at du får hjelp i forhold til å gjøre noe med angsten.

Ved å få hjelp vil du kunne ha noen å snakke med om det som oppleves vanskelig. Videre vil du kunne bearbeide det du har opplevd, slik at du kan få et bra liv fremover. 

Det å snakke med noen vil kunne gi deg bedre selvtillit, og gjøre at du blir mindre redd. Da kan det hende at du vil føle deg mer selvsikker i skolesituasjonen også, slik at du ikke har behov for å bytte skole.

Jeg tenker også at det er viktig at helsesøster tar opp situasjonen din, det som handler om mobbingen/det at de kaller deg kineser med lærerne, og at det gjøres noe i forhold til dette i skole- klassemiljøet. Det er uakseptabelt at elever plager deg.

Lykke til!

 

 

Hilsen Alarmtelefonen for barn og unge (116 111) i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Opplever du vold hjemme?

Trist gutt i vindu (www.colourbox.com)

Noen opplever at hjemmet er et sted der de er redde, må være på vakt og passe på hva de sier og gjør. Sånn skal det ikke være.

Les mer

Mobbing på skolen - hva kan du gjøre?

Bekymret gutt på skolen (colourbox.com)

Hva gjør du om du eller noen du kjenner blir utsatt for mobbing? Og kan skolen fortelle det til andre hvis du sier ifra?

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vold
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vold