Hopp til hovedinnholdet

Kjæresten min har brukt vold mot meg, jeg vil ut av forholdet, men han har tatt tingene mine og truer med å selge og kaste det. Hva gjør jeg?

Jente 20 år
 

Spørsmål

Hei,trenger hjelp... Jeg har vært kjæreste med en i 6år nå,vi har hadde det tøff i forholde men mest meg. Jeg har blitt slått, mishandlet, sperret inne og mye mer. Det har godt opp og ned men jeg har innsett nå hadde det kommer ikke til å stoppe, nå vil jeg vekk men jeg bor med han og han har tat tingen min og trur med å selge og kaste det, så hva skal jeg gjøre? Jeg er redd

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente 20 og takk for at du skriver til oss!
Å utsette noen for vold, slik du beskriver at kjæresten din har gjort mot deg, er både alvorlig og straffbart - og det ødelegger kjærligheten. Du skriver at du har innsett at det ikke kommer til å ende, og at du vil ut av forholdet. Dette støtter jeg deg i. Dersom kjæresten din har tatt tingene dine og kommer med trusler vil jeg råde deg til å kontakte politiet. Du kan også her opplyse om frykten du kjenner på. Videre vil jeg råde deg til å snakke med noen om hva du har vært utsatt for og om frykten du nå går med. Dersom du er student kan studenthelsetjenesten være et alternativ. Du kan også oppsøke helsestasjon for ungdom eller fastlege.
 
Vennlig hilsen psykologen
 
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Opplever du vold hjemme?

Trist gutt i vindu (www.colourbox.com)

Noen opplever at hjemmet er et sted der de er redde, må være på vakt og passe på hva de sier og gjør. Sånn skal det ikke være.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vold
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vold