Hopp til hovedinnholdet

Jeg har avsluttet et voldelig forhold. Kan jeg anmelde?

Jente 20 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg har nylig fått avsluttet et voldelig forhold. Vi var sammen i omtrent et halvt år. Etter ca. 2 mnd. slo han meg for første gang og dette fortsatte med jevne mellomrom. Han jobber utenomlands i korte perioder (oftest en uke eller to), men i desember skulle han være borte en måned. Da jeg dro hjem til familien min klarte jeg til slutt å mote meg opp til å ende det. Nå er det rundt to uker siden. Jeg er usikker på hva jeg gjør nå... Kan man anmelde sånt? Han har ikke gjort annet enn å ringe meg endel ganger, men jeg tørr ikke ta telefonen. Jeg er redd for at han skal klare å overbevise meg om å ta han tilbake. Jeg er redd for at han skal oppsøke meg.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente 20 og takk for at du skriver til oss!
Å utsette noen for vold, slik du beskriver at ekskjæresten din har gjort mot deg, er både svært alvorlig og straffbart. Volden kan anmeldes, og jeg vil råde deg til å oppsøke politiet i kommunen hvor du bor. Du skriver videre at du er redd for at han skal oppsøke deg, og dette er noe jeg ville fortalt politiet. Du har din fulle rett til ikke å ta telefonen når han ringer, og dersom du engster deg for å bli "overtalt" til å ta ham tilbake er det kanskje en god ide å ikke prate med ham nå? Har du noen rundt deg som du kan prate med om hva du har vært utsatt for og hva du står i? I tillegg til eventuelt familie og venner kan helsestasjon for ungdom eller studenthelsetjenesten dersom du er student, være gode alternativer. Jeg legger ved to artikler som kan være nyttige.
 
Vennlig hilsen psykologen
 
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Overgrep og vold i kjæresteforhold

Gutt med knyttet neve, redd jente i bakgrunnen (www.colourbox.com)

Har du opplevd å bli behandlet dårlig av kjæresten din? Har du lurt på om kjæresten din er bra for deg? Les om faresignaler som kan være tidlige tegn på vold og overgrep i parforhold her.

Les mer

Kjenner du noen som er i et usunt forhold?

Noen holder hånda foran munnen på ei jente (colourbox.com)

Si ifra om du tror en du kjenner er utsatt for trusler eller vold. Det handler ikke om hvor mye som skal til for at du skal varsle, men hvor lite. Sjekk faresignalene her.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vold
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vold