Hopp til hovedinnholdet

Hva skal jeg gjøre hvis faren min ikke er stolt av meg?

Gutt 14 år
 

Spørsmål

hva skal jeg gjøre hvis faren min ikke er stolt av meg?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei du!

Du skriver ikke hvorfor du tror at faren din ikke er stolt av deg. Jeg gjetter derfor på at det er en følelse du får ut fra det han sier og måten han er på mot deg. Det må være en vond følelse, fordi alle mennesker ønsker at de som står oss nær skal være fornøyd med og stolte av oss.

Det er stor forskjell på hvor flinke folk er til å vise at de er stolte av andre. Jeg vet ikke om faren din er god på dette. Kan det hende at han er mer stolt av deg enn han klarer å vise deg? Kanskje legger han vekt på det han tenker du kan gjøre bedre fordi han mener å hjelpe deg?

Noen strever hele livet med å gjøre andre mennesker stolte og fornøyde. Jeg tror at det aller viktigste er å være stolt av seg selv. Hvis du klarer å være fornøyd med den du er, så blir det litt mindre viktig hva faren din og andre mennesker tenker og mener om deg.

Prøv å tenke gjennom hva slags menneske du vil være og hvilke verdier som er viktig for deg. Hvis du klarer å leve etter dette så godt som du klarer, så har du grunn til å være stolt!

Noen foreldre klarer aldri å vise at de er stolte av barna sine. Det kan prege barna gjennom hele livet at foreldrene aldri viste at de var fornøyd med dem. 

Kanskje kan det være godt for deg å ha noen å snakke med om dette, for eksempel helsesøster på skolen. Lykke til!

Vennlig hilsen familieterapeuten :)

 

 

 
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vold
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vold