Hopp til hovedinnholdet

Jente på 20 år lurer på om mammaen kan bestemme hva hun skal spise og gjøre for å ikke få kviser?

Jente 20 år
 

Spørsmål

Hei, Mamma stakk av og til kviser jeg hadde med nål. Det gjorde kjempe vondt og jeg sa jeg ikke ville hun skulle gjøre det. Etter hvert løp jeg vekk fra badet når jeg så hun tok frem nåla. Da sa hun bare "slutt og tull". Er det ulovlig? Fikk ikke lov til å spise ting ting som ost, brunost, leverpostei osv. for hun mente jeg fikk kviser av det.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!

Det høres ut som om mammaen din forsøker å hjelpe deg med kvisene dine. Kviser er en helt vanlig del av ungdomstiden. Noen opplever at de blir bedre av å unngå visse matvarer, men ikke alle. For de aller fleste forsvinner kvisene med alderen. Det hjelper ikke å stikke i kvisene med nål.

Du er 20 år og myndig. Det betyr at du bestemmer selv hva som skal skje med kroppen din og hva du skal spise. Ingen kan tvinge deg til noe du ikke vil, heller ikke mammaen din. Dette kan du si til mamma neste gang. Si det på en hyggelig måte, og la henne forstå at du skjønner at hun prøver å hjelpe deg.

Dersom kvisene er et stort problem for deg, så kan du kontakte fastlegen eller helsesøster for å få hjelp. Ta også en titt på artiklen under svaret.

Lykke til!

Vennlig hilsen familieterapeuten :)

 

 
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Kviser

Kviser (colourbox.com)

Nesten alle unge får kviser på et eller annet tidspunkt, men hvorfor får vi dem? Og hva kan du gjøre for å bli kvitt dem? Her får du svarene.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vold
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vold