Hopp til hovedinnholdet

Bestekompisen min fortalte meg at moren hans var anmeldt

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei! Bestekompisen min fortalte meg her om dagen at moren hans var anmeldt. Han hadde tårer i øynene og stemmen hans var svakere enn noen gang. Jeg sa ikke så mye da han fortalte det, fordi jeg ikke klarte å si no. Jeg hadde også tårer i øynene og klarte bare å gi han en klem. Resten av dagen bare oppførte vi oss som vi alltid pleier. Kompisen min og jeg har vert venner i lang tid og jeg ser på han som en av mine beste venner. Men jeg vet ikke hva jeg skal si til han nå, jeg merker og ser at han har det tungt og vil så gjærne hjelpe. Han er ikke en person som ønsker at folk skal vite om det, og han sier ikke så mye om det. Han pleier å være en sprudlende person og prøver å dekke over hva han føler med tøys og moro. Jeg kan heller ikke snakke om dette med noen av mine venninner fordi jeg lovet han å ikke fortelle det til noen. Og det løfte har jeg tenkt til å holde.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for at du sender inn spørsmål til oss. Det er leit å høre at kompisen din må gå igjennom dette. Her er det bare å fortsette å være en god venn for han og støtte han. Jeg tror det tok han mye energi å fortelle dette til deg,  så bare stol på at han har tilliten og la han komme til deg. Du kan gjerne gi han en oversikt over hjelpetjenester han kan kontakte hvis han trenger det, og du kan også ringe inn her så du har noen å snakke med. Hvis du er fortrolig med foreldrene dine kan du snakke med disse, du sladrer ikke på han hvis du forteller til noen som ikke forteller det videre til noen andre. Her mener jeg en fagperson med taushetsplikt som helsesøster eller noen på hjelpetelefonen. Du må også kunne snakke med noen, da trenger du ikke å si hvem det er, det blir lite slik som på ung.no bare noen på telefon. Les artiklene under. Ønsker deg lykke til! 


Vennlig hilsen Ungdomsredaksjonen, ung.no 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Oversikt over gode hjelpetjenester

Jenter bruker mobilen sin (colourbox.com)

Her finner du oversikt over gode hjelpetjenester for deg som har det litt vanskelig for tiden, eller deg som har spørsmål om alt fra problemer hjemme, alkohol, kropp og helse, til verneplikt og førerkort.

Les mer

Vennen min har det vanskelig - hvordan kan jeg hjelpe?

Trøster venninne (colourbox.com)

Ser du at en av vennene dine har det vanskelig? Har en venn betrodd seg til deg om noe som gjør deg bekymret? Slik kan du hjelpe.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vold
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vold