Hopp til hovedinnholdet

Når jeg blir sint slår jeg ofte rund meg, og det er rundt kjæresten min dette skjer. Jeg vil at det skal slutte, hva kan jeg gjøre?

Gutt 20 år
 

Spørsmål

Har et problem med at når jeg blir sint, slår jeg ofte rundt meg. Oftest kun et slag, og alltid i møbler, vegger, bil osv. Det er kun rundt kjæresten min dette skjer, aldri skjedd i andre sammenhenger. Merker at jeg biter sammen tenna og strammer i ansiktet når det skjer. Vil det skal slutte. Ofte skjer det når hun for eksempel sier at jeg har ødelagt dagen hennes og lignende, og jeg blir sint på meg selv. Elsker henne, så det ligger ikke der. Det svartner omtrent i et lite sekund når jeg blir skikkelig frustrert. Hjelp! Hun er for tiden sykemeldt og har kort lunte og tåler ikke mye. Dette sliter mer på meg enn jeg vil innrømme, så det har blitt noe værre i det siste.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei gutt 20 og takk for at du skriver til oss!
Aller først: sinne er en følelse, og følelser i seg selv er ikke farlige. Det er hvordan vi håndterer følelsene våre som er avgjørende. Når sinne håndteres med vold, slik du beskriver, er det verken bra for deg eller de rundt deg.
 
Du beskriver bruk av materiell vold (slag på ting /inventar), og at dette kun skjer rundt kjæresten din. Du skriver videre ar dette sliter på deg, og dersom jeg forstår deg rett, tenker du at dette også sliter på kjæresten din og på forholdet deres. Ut i fra hva du beskriver får jeg inntrykk av at du har god kjennskap til eget sinne: hvordan det oppleves og kjennes, og hva som oftest utløser det. Det er allikevel viktig å understreke at når sinne gir seg utslag i vold, er det alltid den som utøver volden (den som eksempelvis slår) som har ansvaret. Jeg synes det er flott at du ønsker å ta tak i sinneproblemet ditt, og det er flere steder du kan henvende deg for å få hjelp: Alternativ til Vold kan være et godt alternativ dersom de holder til i kommunen hvor du bor. De tilbyr behandling til mennesker som utøver vold i nære relasjoner, både individuelt og noen steder også i gruppe. Familievernkontoret kan være et annet alternativ, her tilbys det som oftest sinnemestringskurs. Du kan også kontakte fastlegen din eller oppsøke Helsestasjon fr Ungdom og forhøre deg hvor du kan få videre hjelp. 
 
Vennlig hilsen psykolgen
 
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Sinna? Sånn kan du mestre det!

Sinna jente (colourbox.com)

Sinne og aggresjon kan være skremmende, og er ofte vanskelig å forstå både for den som er sint og de det går ut over. Du kan lære å mestre sinne ditt. Her finner du noen tips om hva du kan gjøre og hvem som kan hjelpe deg.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vold
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vold