Hopp til hovedinnholdet

Jeg har blitt slått hjemme noen ganger, der er ofte mamma når hun er sur

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei, jeg vil hels være anonym... Men jeg har blitt slått hjemme noen ganger, der er ofte mamma når hun er sur, hun har ikje jort de på lenge med er kjempe redd for stt de skal skje ijenn.. Føler meg ikje trygg hjemme å tør ikje rømme hjemme fra heller.. Noe tips til hva jeg kan gjøre?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Du skriver at du er blitt slått og at du er redd for at det skal skje igjen. Jeg forstår godt at du er redd dersom du allerede har opplevd å ha blitt slått. Ingen skal måtte tåle å bli utsatt for vold.

Du ber om tips på hva du kan gjøre. Tenker det er viktig at du snakker med noen andre om hvordan du har det. Har du andre voksne rundt deg som du stoler på? Dersom ikke kan du ta kontakt med helsesøster på skolen der du går. Hun skal kunne lytte til deg, hjelpe deg eller henvise deg til andre som skal kunne hjelpe deg i den situasjonen du er i nå.  

Blir det rart eller vanskelig å kontakte noen direkte, kan du ringe alarmtelefonen på 116111 for å få snakket litt om det og få råd om hvordan du kan få hjelp. 

Hilsen Alarmtelefonen for barn og unge (116 111) i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hva er vold?

Jente blir slått (colourbox.com)

Mange barn og ungdom lever med vold og overgrep i familien, fra kjæresten eller fra andre. Men det er ikke alltid de tenker på dette som vold. Det viktig å vite om det er vold du opplever.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vold
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vold