Hopp til hovedinnholdet

Er det lov å bære knuckle duster i offentligheten? 

Gutt 20 år
 

Spørsmål

Jeg veit det ikke er lov med syte våpen eller kniv i offentligheten. Men blir knuckle dusters set på dom et sånt våpen, er det lov og bære en slik ting i offentligheten

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Det følger av våpenforskriften § 9 at:

"Det er forbudt å erverve, eie eller inneha elektrosjokkvåpen, pepperspray og andre selvforsvarsmidler med tilsvarende virkning, springkniver, batangakniver, stiletter, slåsshansker, batonger, karatepinner, kastestjerner, blåserør for utskyting av piler eller andre gjenstander, spretterter eller andre tilsvarende særlig farlige gjenstander uten aktverdig formål og som fremstår som voldsprodukter."

Du har med andre ord verken lov til å eie eller ha knuckle dusters hjemme eller å bruke de i offentligheten. Dersom du blir tatt med knuckle dusters i offentligheten straffes du både for å eie disse ulovlig, samt at du bruker de i offentligheten. 

Hilsen juristen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

- Går med kniv og våpen

Gutt med kniv (colourbox.com)

Jeg blir truet av en gjeng på skolen, og føler meg aldri trygg når jeg går ute på kveldene. Det føles bedre når jeg har en kniv innenfor beltet, men jeg vet jo at det egentlig er ulovlig. Er det ikke slik?

Og - kan jeg eie en karambitkniv?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vold
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vold