Hopp til hovedinnholdet

Jeg er blitt truet med anmeldelse

Jente 16 år
 

Spørsmål

Uhm så dette er litt kleint.. Jeg er 16 år og hadde sex med en som er 15, han var selvfølgelig med på det, jeg tvang han ikke på noen måte. Men nå sier kompisen hans at han skal anmelde meg for å få penger... Men om jeg blir anmeldt og selv om han var med, må jeg betale penger? Jeg føler meg jo som sagt uskyldig, men nå er jeg kjempe redd og stresset Vær så snill svar fort, er kjempe bekymret

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Gutten du hadde sex med er under den seksuelle lavalder (16 år). Men dere to er jevnbyrdige i alder og utvikling, så hvis han skulle finne på å anmelde deg er det stor sannsynlighet for at politiet vil henlegge (avslutte) saken. Hvis saken blir henlagt betyr det også at anmeldelsen ikke får noen konsekvenser for deg, og da må du heller ikke betale erstatning til denne gutten. Og skulle du i bli innkalt til et avhør hos politiet så må du bare fortelle dem det som har skjedd.

Hvis han prøver å presse deg for penger ved å si at han kommer til å anmelde deg hvis du ikke betaler så må du ikke gå med på å betale ham noe som helst. Og hvis han da faktisk går og anmelder deg så tror jeg som sagt at det ikke kommer til å bli noen sak ut av det hos politiet.

Jeg håper du klarer å la være å bekymre deg mer for dette nå. Jeg skjønner at det er vanskelig og veldig ubehagelig at han truer med å anmelde deg. Selv om han er under den seksuelle lavalder og du er over, så er det ikke greit å gå rundt og true med anmeldelse hvis hensikten er å prøve å skaffe seg penger. Ut fra det du har skrevet tror jeg at dette kommer til å ordne seg. Og hvis dette blir en situasjon du føler at du ikke klarer å håndtere selv så må du snakke med foreldrene dine, slik at de kan hjelpe deg.

Hilsen juristen, Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vold
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vold