Hopp til hovedinnholdet

Er det greit at foreldrene mine bruker ulike former for vold mot meg?

Jente 14 år
 

Spørsmål

Er det greit at foreldrene dine slå/biter deg (så du blir hoven/rød) om du selv har gjort noe lignende mot dem først? Dette har ikke skjedd så ofte da. Er det greit at foreldrene dine sier at de tar bilder at deg når du gråter/er sint/ligger på gulvet, og sier at det skal "ut"? Mot din vilje. Dette har skjedd flere ganger. Hjelp meg. Har fine stunder med dem, men mange for jævlige. Det er bare vi i familien som vet om dette. Allerede i en alder av 5 ønsket jeg å dø. Denne tanken har kommet tilbake flere ganger. Jeg har reddet meg selv da, tenk på at jeg skal LANGT vekk herfra, vennene mine, og bestemora mi. Hun er jeg ekstremt glad i, men hun vet ingenting. Kommer ikke til å si d til henne heller, hun er så syk og kommer nok ikke til å være her så lenge. Å, begynner å grine av det. Jeg vil helst ikke til psykolog eller noe, vil ikke prate m foreldrene mine heller. Har pratet (rolig, ordentlig) mange ganger, men ting endres aldri.Blir kalt j drittunge, lilleHitlerosv ukentlighjemme

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente 14 og takk for at du skriver til oss!
I Norge har vi en egen lov, barneloven, som gjelder for alle barn og unge under 18 år. Den sier at ingen barn skal utsettes for noen former for vold, heller ikke lette klaps, selv om det skjer som ledd i barneoppdragelse. At foreldrene dine slår/biter deg (fysisk vold) og kommer med trusler om at de skal ta bilder av deg og legge det "ut og kaller deg stygge ting" (psykisk vold) har de ikke lov til. Du beskriver en fortvilet og alvorlig situasjon hjemme, og jeg vil på mitt sterkeste råde til deg til å fortelle om dette så du kan få det bedre. Du kan ringe alarmtelefonen for barn og unge på nummer 116 111, å ringe dit er gratis. Alarmtelefonen er en nødtelefon for barn og unge som lever med vold, overgrep og omsorgssvikt. De kan hjelpe deg å finne hjelp i kommunen hvor du bor. Du kan også kontakte barneverntjenesten i kommunen hvor du bor direkte. Legger ved artikler som kan være nyttige.
 
Vennlig hilsen psykologen
 
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Alarmtelefonen 116 111 for barn og unge

Alarmtelefonen 116111

Noen opplever dessverre omsorgssvikt, overgrep og vold hjemme. Er du en av dem eller kjenner du noen som lever under slike forhold? Ring Alarmtelefonen på 116 111 - de vil hjelpe deg. Ring selv om du er i tvil!

Les mer

Du kan selv kontakte barnevernet

Jente ringer (colourbox.com)

Har du det vanskelig hjemme eller er bekymret for hvordan andre har det? Meld fra til barneverntjenesten. I barneverntjenesten tenker man at det er bedre å si ifra, enn å la være.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vold
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vold