Hopp til hovedinnholdet

Helt siden jeg var 10 år (som jeg husker) har pappa slått meg eller blitt kjempe sint

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei, jeg er en jente på 13 år. Helt siden jeg var 10 år (som jeg husker) har pappa slått meg eller blitt kjempe sint hvis jeg sier noe. Jeg har alltid sagt noe på en snill måte og han sier det fortsatt på en sint måte. Jeg tørr nesten aldri å si noe til ham fordi jeg er redd for at han kommer til å bli sint og sånt. Og når jeg spurte om å få dverghamstere vårt så gråt jeg bare istedenfor å si det til pappa eller mamma. Jeg spurte aldri til mamma fordi hun kommer også til å bli sur på meg og aldri svare. Den gangen jeg ble skikkelig slått var når jeg var 10 år etter jeg hadde overnatting av bestevennen min, jeg spurte om vi kunne til leos lekeland. Pappa sa selvfølgelig nei. Jeg spurte hvorfor så ble han bare kjempe sint. Og jeg løp opp på rommet og gjemte meg. Pappa kom løpenes og prøvde å slå meg. Men takket være mamma så ble jeg ikke slått mye. Hva skal jeg gjøre jeg er alltid redd for at pappa skal bli sint på meg.?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Det høres ut som du har gjort mye for å få til et godt samarbeid og kontakt med din far. Du har virkelig tatt ansvar ! Det høres ut som din mor også gjør så godt hun kan for at din far ikke skal slå deg. Likevel er ikke dette ikke nok til at du har fått et trygt forhold til faren din. Det er ikke bra for deg at du hele tiden går og er redd for at din far skal bli sint på deg. Sånn skal det ikke være.

 

Jeg synes du skal prate med barnevernet om hvordan du har det, da jeg tenker det er de som kan hjelpe deg. Du kan kontakte barnevernet selv i kommunen der du bor. Du kan også ringe Alarmtelefonen for barn og unge, 116 111 som kan hjelpe deg i kontakt med de. Du kan også prate med helsesøster eller lærer på skolen din om hvordan du har det. De kan kontakte barnevernet for deg og for eksempel være med på en samtale.Hilsen Alarmtelefonen for barn og unge (116 111) i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vold
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vold