Hopp til hovedinnholdet

Blir slått av adoptivfaren min.

Jente 16 år
 

Spørsmål

Har blitt slått av adoptiv faren min. Det har ikkje skjedd bare gong men omtrent 4-5 gonger. Har tenkt veldig masse på lenge og føler eg er ein ond person visst eg anmelde det. Føler meg deprimert og ein verdiløs person.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar

Hei jente 16 år !

 

Jeg synes du skal kontakte barnevernet i kommunen der du bor og fortelle at du flere ganger har blitt slått av din adoptivfar.  Det er viktig at dette ikke fortsetter og at du får god hjelp så du kan ha det bra i forhold til deg selv og andre, slik ungdom bør ha det.  Det er naturlig at du føler deg både deprimert og verdiløs etter å ha blitt utsatt for vold.  Du er ikke ond dersom du forteller dette videre til noen som kan stoppe dette og gi hjelp. Du gjøre det som er riktig i forhold til deg selv, men også din familie. Det kan også være at det er dette som skal til for at din adoptivfar får hjelp til håndtere sitt sinne og forhold til andre på en annen og bedre måte.     

 

Dersom du trenger hjelp til å kontakte barneverntjenesten kan du ringe Alarmtelefonen for Barn og Unge, 116 111 eller for eksempel ta kontakt med helsesøster på skolen din.

Hilsen Alarmtelefonen for barn og unge (116 111) i sapmarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vold
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vold