Hopp til hovedinnholdet

Mamma og pappa krangler mye, og faren min sier at det er min skyld

Jente 17 år
 

Spørsmål

Hei, jeg er en jente som lever med psykisk vold her hjemme.. faren min drar meg hele tiden ned, sier stygge ting og skylder på meg for hans egne problemer. Jeg har to brødre, og han behandler dem som 2 engler, han er aldri slem mot dem, støtter dem og roser dem hele tiden. Mamma og pappa krangler veldig mye, og hver gang så sier faren min at det er min skyld.. Det har endt med at jeg nå har blitt veldig usikker på meg selv, jeg har skjermet meg fra alle og jeg sitter som regel bare på rommet mitt hele tiden. Det har blitt så ille at det går utover konsentrasjon på skole og andre ting, og jeg vet ikke hva jeg skal gjøre med det :((

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Du sier at du lever med psykisk vold hjemme, at din far drar deg ned hele tiden, sier stygge ting og skylder på deg for hans egne problemer. Du har to brødre, men han behandler dem som engler. Videre sier du at mor og far krangler veldig mye, og han sier at det er din skyld. Det har endt med at du nå har blitt veldig usikker på deg selv og sitter på rommet ditt hele tiden. Det går også utover konsentrasjonen din.

Dette er ikke bra og er ikke slik ei jente på 17 år skal ha det hjemme. Jeg vet ikke om du går på videregående men du kan snakke med helsesøster der dersom du går på skolen. Hun kan råde deg videre. Dersom du ikke går på skolen, kan du oppsøke barneverntjenesten i den kommunen du bor i. De kan ha et møte med deg hvor du forklarer hvordan det er, og de kan hjelpe deg videre med råd og støtte. Håper du gjør dette slik at du kan få den hjelpen du trenger.

Du kan også ringe alarmtelefonen på 116111 og snakke med dem om det du opplever.

Hilsen Alarmtelefonen for barn og unge (116 111) i sapmarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvordan snakke med foreldre som ikke forstår deg

10 gode tips (ung.no)

Du har sikkert hatt følelsen av at foreldrene dine ikke forstår deg. Det kan oppleves som rart, dumt, merkelig og til og med skremmende. Vi gir deg 10 tips om hvordan du kan snakke med vanskelige foreldre.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vold
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vold