Hopp til hovedinnholdet

Foreldrene mine er skilt, og jeg er livredd for stefaren min

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei, jeg er jente på 13 år som sliter med frykt hjemme. Foreldrene mine er skilt, og jeg er livredd for stefaren min. Alle vennene mine er det også. Han sier slemme ting til meg direkte, som for eksempel: Hore og drittunge. Han har slått meg mange ganger, og mamma er redd for å si ifra til han at dette ikke er greit. Jeg går rundt hjemme og er redd for at han skal gjøre noe med meg. Er ofte lei meg på grunn av dette. Er det noe jeg kan gjøre?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Så fint du tar kontakt med oss. Du skriver du er redd for stefaren din, at han slår og sier stygge ting til deg. Du opplever noe som barn ikke skal måtte tåle og oppleve hjemme.

Jeg tenker det er viktig at du snakker med noen andre voksne om hvordan du har det. Kontakt oss i alarmtelefonen for barn og unge på telefon E-post: alarm@116111.no, Sms: 417 16 111. VI gjør det vi kan for at du skal få det trygt.

Ellers kan du også ta kontakt med helsesøster på skolen der du går. Hun kan snakke med deg, og hjelpe deg videre til andre som kan bistå  for å få slutt på denne volden du opplever.

Hilsen Alarmtelefonen for barn og unge (116 111) i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vold
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vold