Hopp til hovedinnholdet

Jeg er voldelig mot kjæresten min, og redd for å miste ham på grunn av dette. Hva skal jeg gjøre?

Jente 18 år
 

Spørsmål

Hei. Dette er veldig flaut og vanskelig for meg å spørre om hjelp til, men saken er at jeg sliter med sinne. Jeg har verdens snilleste kjæreste, men som lett greier å hisse meg opp, noe som har ført til at jeg har tatt hardt tak i han. Har aldri vært farlig voldelig mot han, men nok til at han er redd meg når jeg er sur. Dette er flaut og trist, for jeg greier virkelig ikke å kontolere meg. Jeg prøver og prøver, men for andre gang for ikke så lenge siden lagde jeg er blåmerke fordi jeg klemte han så hardt. Det er som jeg blir styrt av noe annet, en annen vilje. Hjelp meg! Jeg er i ferd med å miste han, og jeg ville miste han fordi jeg er "voldelig". Hva skal jeg gjøre?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente 18 og takk for at du skriver til oss!
Å utsette noen for vold, slik du beskriver å gjøre mot kjæresten din, er ikke greit og det ødelegger kjærligheten. Volden er alltid utøveren ( i dette tilfelle ditt) sitt ansvar, og jeg synes det er flott at du ønsker hjelp til hvordan du kan håndtere sinne ditt på andre og bedre måter. Du skriver at det er vanskelig og flaut og spørre om hjelp til, allikevel er det kanskje nettopp hjelp du trenger for å finne andre måter å håndtere sinne på. Et alternativ kan være å kontakte Stiftelsen Alternativ til Vold dersom de har kontor i din kommune. Dette er et lavterskeltilbud (du trenger ikke henvisning fra lege) som du kan kontakte direkte. Menneskene som jobber her har spisskompetanse på vold, og de jobber med mennesker som utøver vold i nære relasjoner (mot partner). Ettersom det er vold de utelukkende jobber med, kan du være trygg på at selv om det kan kjennes ubehagelig for deg å ta kontakt, så jobber de hver dag med menn og kvinner som utsetter / har utsatt partneren sin for ulike typer vold. Andre alternativer kan være å kontakte fastlege, familievernkontor eller helsestasjon for ungdom. Jeg legger også ved en artikkel som kan være nyttig.
 
Vennlig hilsen psykologen
 
 
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Sinna? Sånn kan du mestre det!

Sinna jente (colourbox.com)

Sinne og aggresjon kan være skremmende, og er ofte vanskelig å forstå både for den som er sint og de det går ut over. Du kan lære å mestre sinne ditt. Her finner du noen tips om hva du kan gjøre og hvem som kan hjelpe deg.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vold
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vold