Hopp til hovedinnholdet

Lillebroren min slår meg.

Jente 13 år
 

Spørsmål

Lillebroren min som er 11 år driver og slår meg vær dag. Han gjør det imens mamma og pappa har dratt på jobb. Ofte kommer jeg på skolen med store merker hvor han har bokset meg. Han har knust telefonen min, gjort meg flau foran andre og plaget meg. Mamma og pappa tror ikke på at han plager meg og tror at alt er min skyld. Jeg orker ikke mer å komme på skolen med blåmerker og tårer hver dag. Hva skal jeg gjøre??

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei og takk for at du skriver til oss

Det er ikke greit at broren din slår deg.  Foreldrene dine må ta det på alvor og ta dette opp med ham og få ham til å slutte.  Hvis det ikke skjer og det fortsetter, vil jeg foreslå at du prater med noen andre voksne om dette.  Du kan kanskje stikke innom helsesøster på skolen din.  Hun kan eventuelt hjelpe deg å få pratet med foreldrene dine, slik at de tar deg på alvor.  

Krangler hjemme er slitsomt.  

-Er det noe du kan gjøre så det blir mindre av det at broren din slår, så gjør også det.  -Gå for eksempel unna, gå avgårde tidligere eller lignende.

 

Vennlig hilsen helsesøster

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hva er vold?

Jente blir slått (colourbox.com)

Mange barn og ungdom lever med vold og overgrep i familien, fra kjæresten eller fra andre. Men det er ikke alltid de tenker på dette som vold. Det viktig å vite om det er vold du opplever.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vold
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vold