Hopp til hovedinnholdet

Jeg er redd for å bli involvert i vold.

Gutt 15 år
 

Spørsmål

Hei, jeg har ett problem med at jeg er redd for å bli involvert i vold. Jeg er redd for å dra ut på fester og slikt fordi jeg ser videoer å hører om slåsskamper. Jeg stiller meg også tvilende til russetiden da dette snart er ett tema jeg kommer til å møte siden jeg starter på videregående til høsten. Jeg har veldig lyst til å dra ut og ha det gøy, så det er veldig irriterende at jeg går rundt å er redd for dette hele tiden, trenger jeg å være redd for det? Hva skal jeg gjøre med det?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Du tenker en del på at det er en fare for vold forbundet med å være ute og ha det gøy.  -Jeg tenker at den faren ikke er så stor om du holder deg med bra folk og er med på ting som i seg selv er fredelige. 

Kanskje har du noen erfaringer som gjør at du tenker på dette?  -Snakk i tilfelle litt om det du har oppleve, eller det du er redd for.  -Vær med bra folk og ha det hyggelig, så vil du nok greie å oppleve mye hyggelig uten at det blir vold involvert.

Alt kan du jo ikke styre, men dine egen valg kan du styre, og er de gode, er det stor mulighet for at ting vil bli bra.

Ha det fint.  

Vennlig hilsen helsesøster

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Kaos i hodet og følelser som koker?

Frustrert og lei gutt (colourbox.com)

Ro deg ned og skaff deg oversikt over situasjonen. Lær deg litt "psykologisk førstehjelp" og bruk hjelpehånden for å rydde i tankene.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vold
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vold