Hopp til hovedinnholdet

Slått på festival.

Jente 18 år
 

Spørsmål

Jeg var på festival for noen helger siden, og i følge mine venner forsvant jeg en liten stund. Da jeg kom tilbake var jeg blå under øyet og på kinnet. Jeg klarte i gjøre rede for hva som var skjedd da jeg var litt full. De fikk tak i politiet som var på festival området og jeg ble kjørt til legevakten av de. Der jeg fikk påvist brudd i benet under øyet og hjernerystelse. Legen mente at jeg hadde blitt slått da han sa skaden jeg fikk var mest sannsynlig kommet av et slag og man kunne se knokkel avtrykk, men jeg husker ikke dette. Men politiet hadde tatt bilder av ansiktet mitt og lett etter vitner. Men siden jeg ikke husker å ha blitt slått hvordan blir dette nå? Politiet har ikke kontaktet meg igjen etter avhøret på sykehuset dagen etter. Hvordan blir det i forhold til erstatning? Da legen sa at jeg kan slite i fremtiden med skaden jeg fikk. Da jeg hører dårligere på den siden jeg ble "slått".

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Du bør ta kontakt med fastlegen din og få registrert papirene du har fra sykehuset om skaden. Ta også vare på alle dokumenter fra politiet.

Dersom du har en ulykke/skadeforsikring, tar du kontakt med forsikringsselskapet ditt. Dersom du ikke har en egen forsikring bør du høre med foreldrene dine om de har en forsikring hvor også du er dekket. Forsikringsselskapet hjelper dere med hvilke papirer som skal fylles ut, og hva slags dokumentasjon som skal sendes inn.

I forhold til erstatning, vil du kunne få erstatning fra et eventuelt forsikringsselskap dersom du har tegnet forsikring, men vilkåret er nok da at du har fått en skade som er varig. Hvis skaden er forbigående er det ikke sikkert at den kan dekkes av en forsikring. Dersom politiet finner vedkommende som slo deg, kan du i en eventuell rettssak sende inn krav om erstatning.

Hilsen Juristen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vold
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vold