Hopp til hovedinnholdet

Jeg har vært i et voldelig forhold og føler meg så ødelagt og alene nå.

Jente 20 år
 

Spørsmål

Hei! Har en litt vond periode nå, typen gjorde det slutt etter nesten 2 år. Jeg sitter igjen med mange spørsmål, mye frustrasjon og anger. Jeg føler han har ødelagt de siste 2 årene i livet mitt... Forholdet begynte bra, han var en velsignelse som støttet meg. Så forandret han seg. Nedprioriterte meg, viste liten forståelse, mange krangler. Fikk vite han prøvde stoff. Jeg konfronterte han med ting jeg så som usunt. Han ble forbannet, gikk til angrep på meg, gjorde meg vondt selv om jeg sa ifra. Han misbrukte meg psykisk, prøvde å manipulere meg ved å gi meg dårlig samvittighet og en følelse av at jeg var heldig som hadde en type - for ingen andre ville ha meg. Han var sjalu, ødela forholdet mitt med foreldrene mine. Han gjorde meg vondt, så jeg sa nei til sex - da voldtok han meg, og det skjedde ikke bare en gang. Jeg mistet følelsene, så etter en utvei. Så slo han opp, jeg ble så lettet - men han sa ting for å bryte meg ned. Og jeg har så vondt nå, han ødela meg og jeg er så alene...

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for at du skriver til oss i Ung.

Det du forteller om er absolutt ikke greit og det er ikke noe rart du har det vondt og tungt nå. Du forteller at han flere ganger har voldtatt deg i tillegg til psykisk og fysisk vold. Dette er kriminelt og noe du kan anmelde til politiet dersom du ønsker det. Uansett kan det være lurt å ta kontakt med Dixi hvor du kan få hjelp til å anmelde dersom du ønsker det og du kan få noen å snakke med om det du har opplevd. Hvis du ikke ønsker å kontakte Dixi kan du også gå til Helsestasjon for Ungdom. Du kan lese mer om det her.

Du forteller om mye annet du også har vært gjennom i den tiden du var sammen med ham som kan være viktig for deg å få jobbet med og løst opp i, både når det gjelder å bearbeide vonde ting han har utsatt deg for, reparere forholdet til foreldrene dine, og å bygge opp selvtilliten din igjen.

Jeg legger ved noen artikler som kan være nyttige for deg å lese. Jeg håper inderlig du tar kontakt sånn at du kan få hjelp til å komme deg videre i livet ditt. Det finnes god hjelp å få og det kan være godt å ha noen du kan snakke med. Lykke til!

 

 Hilsen psykologen, Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Opplever du vold hjemme?

Trist gutt i vindu (www.colourbox.com)

Noen opplever at hjemmet er et sted der de er redde, må være på vakt og passe på hva de sier og gjør. Sånn skal det ikke være.

Les mer

Selvtillit og selvfølelse

Fornøyd gutt (colourbox.com)

Har du dårlig selvtillit eller selvfølelse? Hva er forskjellen på de to, og hvordan kan du få god selvfølelse og passe god selvtillit?

Les mer

Hva er samtykke til sex?

Skal vi ha sex? Ja eller nei?

Det er lov å ombestemme seg, også når du starter en seksuell aktivitet. Lær deg å tyde den andres signaler, og pass på at du er tydelig selv. Lær her hva samtykke til sex egentlig er.

Les mer

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer

Oversikt over gode hjelpetjenester

Jenter bruker mobilen sin (colourbox.com)

Her finner du oversikt over gode hjelpetjenester for deg som har det litt vanskelig for tiden, eller deg som har spørsmål om alt fra problemer hjemme, alkohol, kropp og helse, til verneplikt og førerkort.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vold
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vold