Hopp til hovedinnholdet

hva kan man anmelde?

Gutt 16 år
 

Spørsmål

Ok veldig kjapt spørsmål, hvor vondt gjør det å få bank? skikkelig bank, og hva er det man kan politianmelde for i ettertid? Og er det mulig å politianmelde det hvis du har mottat flere konkrete trussler??

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for at du tar kontakt med oss. Du lurer på hvor vondt det gjør å få bank. Det å bli utsatt for fysisk vold er noe som uansett ikke er greit. Hvordan det kjennes ut og hvor vondt det er vil variere fra person til person, men det er viktig å vite at alle former for vold er ulovlig. Det vil si at dersom du eller noen du kjenner er utsatt for det, er det mulig å anmelde det.

Du spør også om å politianmelde konkrete trusler. Det er lurt å anmelde trusler, særlig hvis du har følelsen av at truslene kan være reelle og at de stresser deg. Det er ikke lov å bruke makt ved å true andre, og du har rett på å bli hørt hvis du kontakter politiet om dette. Se mer om anmeldelse til politiet her.

Hvis du er usikker på om en handling er straffbar eller ikke, kan du ta kontakt med politiet der du bor for å få rådgivning. Les om kontakt med politiet her.

En anmeldelse kan gis både skriftlig og muntlig til politiet. Når du har anmeldt et forhold vil du få en skriftlig bekreftelse på anmeldelsen. Av hensyn til etterforskningen i saken er den viktig at anmeldelsen blir gitt så fort som mulig etter at handlingen er blitt begått.

Jeg håper dette var svar på det du lurte på og ønsker deg lykke til videre!

hilsen psykologen

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Kontakt politiet

Politiet 02800, ung.no

Ringer du 02800 kommer du til nærmeste politidistrikt, og du får svar uansett når på døgnet du ringer.

Les mer

Oversikt over gode hjelpetjenester

Jenter bruker mobilen sin (colourbox.com)

Her finner du oversikt over gode hjelpetjenester for deg som har det litt vanskelig for tiden, eller deg som har spørsmål om alt fra problemer hjemme, alkohol, kropp og helse, til verneplikt og førerkort.

Les mer

Hva er vold?

Jente blir slått (colourbox.com)

Mange barn og ungdom lever med vold og overgrep i familien, fra kjæresten eller fra andre. Men det er ikke alltid de tenker på dette som vold. Det viktig å vite om det er vold du opplever.

Les mer

Opplever du vold hjemme?

Trist gutt i vindu (www.colourbox.com)

Noen opplever at hjemmet er et sted der de er redde, må være på vakt og passe på hva de sier og gjør. Sånn skal det ikke være.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vold
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vold