Hopp til hovedinnholdet

Er det vold når foreldre dytter og slår, selv om det ikke gjør så vondt?

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei, og takk for svar på forhånd! Jeg er veldig ussiker på om dette telles som vold siden jeg har bare to ganger gått til blods, da men. Regnes det som vold at foreldrene dine; dytter/slår deg selv om det ikke gjør så veldig vondt, stenger deg ute fra hjemmet sitt og du må overnatte ute, låser deg inne på rommet ditt over lengre tid (4 og en halv dag) selv om du har gjort noe galt og skriker på deg bare fordi "du er den du er"? Jeg har lenge tenkt å kontakte barnevernet men vil ikke siden da blir lillebroren min på 5år forlatt med dem ALENE UTEN NOEN TIL Å BESKYTTE SEG. Så jeg lurte på om det var noe jeg kunne gjøre/si til dem som ville få dem til å stoppe, fordi jeg begynner å gå tom for unnskyldninger for blåmerker på kroppen min for læreren nå. Å ringe å "snakke om det" med noen folk vil heller ikke stoppe "volden" mot meg ELLER broren min.. TUSEN HJERTELUG TAKK FOR SVAR PÅ DETTE OG MINE TIDLIGERE SPØRSMÅL, DERE HAR VIRKELIG HJULPET MEG NOEN GANGER!!♥♥

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar

Hei jente 14 år !

 

Takk for at du bruker svar-tjenesten til ung.no.

 

Det du forteller om regnes helt klart som vold. Foreldrene dine har på ingen  måte ikke  lov til å dytte eller slå deg selv om det ikke gjør vondt og du ikke får synlige skader. Det høres ikke bra ut  at du låses inne eller at de skriker til deg.  Alt dette er med på at du og din lillebror blir utrygge og redde hjemme.

 

Det er viktig at barnevernet kontaktes da de er de som kan hjelpe deg og lillebroren din. Barnevernet kan få mer informasjon av deg og fortelle hva de kan gjøre for deg og  lillebroren din.

 

Du kan kontakte barneverntjenesten i kommunen der du bor selv eller få hjelp av noen på skolen for eksempel helsesøster. Du kan også ta kontakt med Alarmtelefonen for barn og unge, telefon 116 111   eller e-mailalarm@116111.no.

Hilsen Alarmtelefonen for barn og unge (116 111) i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vold
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vold