Hopp til hovedinnholdet

Mamma slo meg i hånda med en krakk, tror den er brukket. Familien vil ikke kjøre meg på legevakten,  hva gjør jeg?

Jente 15 år
 

Spørsmål

Mamma har slått meg med en krakk i hånda. En sånn stor og tung. Jeg tror hånda er brukket. Den blør, klarer ikke og bevege fingrene og håndflata er blå. Den stikker og svir og gjør gørr vondt. Men ho vil ikke kjøre meg på legevakta og pappa og søster holder med ho. Hvis jeg ikke hadde tatt ut hånda så hadde krakken truffet hode mitt så sier ho det er min feil at hånda mi er som den er nå. Hadde jo ikke vært bedere om den traff hode mitt. Hvordan kan jeg komme meg på sykehuset fortest mulig og få sjekka hånda uten at de skal vite det? Høres den brekt ut?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente 15 og takk for at du skriver til oss! 
Ingen foreldrene har lov til å slå barna sine- verken med  en krakk eller uten- det er strengt forbudt og også straffbart. Jeg vi råde deg til å fortelle noen om hva du har vært utsatt for: helsesøster på skolen eller andre voksne du stoler på. Du kan oppsøke legevakten på egenhånd,  eller du kan oppsøke helsesøster eller helsestasjon for ungdom som kan se på hånden din og eventuelt hjelpe deg videre til legevakt. Det er viktig at du forteller hvordan hånden din ble skadet- alle former for vold er forbudt,  og de du ble utsatt for er ikke din skyld! Du kan også ringe alarmtelefonen for barn og unge på nummer 116 111.


Vennlig hilsen psykologen
 
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Alarmtelefonen 116 111 for barn og unge

Alarmtelefonen 116111

Noen opplever dessverre omsorgssvikt, overgrep og vold hjemme. Er du en av dem eller kjenner du noen som lever under slike forhold? Ring Alarmtelefonen på 116 111 - de vil hjelpe deg. Ring selv om du er i tvil!

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vold
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vold