Hopp til hovedinnholdet

Jeg kranglet med samboeren min på fylla

Gutt 20 år
 

Spørsmål

Jeg kranglet med samboeren min på fylla, hun ble svært sint å slo til meg med knyttet neve og jeg dyttet henne vekk for å ikke bli slått mer. Krangelen var høylytt og noen (antar en nabo) ringte politiet. Politiet kom og tok forklaring fra oss begge i beruset tilstand. Jeg sa ikke så mye for jeg ville beskytte kjæresten min mot en evt anmeldelse, men når er jeg selv anmeld for vold i nære relasjoner av politiet (vi anmeldte ikke værandre). Det kan være hun og er anmeldt av politiet, vi må i hvertfall begge inn til avhør. Spørsmålene jeg har er: kan jeg risikere å bli dømt uskyldig selv om jeg ikke har gjort noe fysisk mot henne utenom å dytte henne vekk fra meg i selvforsvar? og gjelder den forklaringen vi har gitt i beruset tilstand? regnes jeg foreløpig bare som mistenkt eller er jeg "siktet", må jeg oppgi til arbeidsgiver/skole at jeg er anmeldt for noe?(jobber som støttekontakt som krever ren vandel). Jeg mener jeg er helt uskyldig.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Den forklaringen du ga i beruset tilstand gjelder. Når du skal inn til avhør så bør du bare fortelle politiet akkurat det som skjedde. Ut fra det du skriver kan det godt tenkes at politiet vil vurdere din handling som nødverge, som kan gjøres straffri.

Jeg skjønner at du har lyst til å beskytte kjæresten din, men hun må ta ansvar for egne handlinger. Hvis jeg hadde vært deg så hadde jeg fortalt sannheten i avhøret, istedenfor å pynte på det for å prøve å unngå at det som skjedde får konsekvenser for henne.

Ut fra det du skriver høres det ut som du har status som mistenkt. Dette kan du spørre politiet om.

Du har ingen plikt til å oppgi til arbeidsgiver eller skole at du er anmeldt i denne saken.

Hilsen juristen, Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vold
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vold