Hopp til hovedinnholdet

Hva skjer hvis fornærmede ikke møter opp i Konfliktrådet?

Gutt 20 år
 

Spørsmål

Drakk for mye en kveld og klarte å slå til en rusavhengig dame som annmeldte meg og politiet snakket med meg. Jeg møtte opp på politistasjonen til avhør og innrømte alt. Har ikke noe på rullebladet fra før så fikk mulighet til å ta dette til konfliktrådet. Hun er rusavhengig og veldig vanskelig å få tak i og har ikke møtt opp til 2 avtaler med konfliktrådet da hun ringte inn Uten å være edru litt etter. Det første jeg lurer på er om det er mulig å få tak i navnet på den som har annmeldt meg slik at jeg kan kontakte henne og si unnskyld privat og kanskje få hun til å løse dette med meg. Så lurte jeg på om at hvist vi dropper konfliktrådet om jeg kan kreve at hun møter opp hos politiet for å gå gjennom dette en gang til. Er veldig fortvilet og det ligger i bakhodet hele tiden. En person har annmeldt meg uten å ville løse konflikten? Hva skal jeg gjøre? Konflikrådet vil gi det fler sjanser men jeg tviler, går det vekk fra konfliktrådet ligger en saftig bot og venter på meg tror jeg.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei,

Om du har rett til å få vite hvem som har anmeldt deg, avhenger av den konkrete saken. Du kan jo uansett kontakte politiet og spørre.

Du kan ikke kreve at fornærmede møter opp for å gjennomgå saken på nytt. Dersom hun ikke møter opp i Konfliktrådet, vil det være opp til politiet å avgjøre hva som skal skje videre i saken. Fornærmede har ingen plikt til å møte opp i Konfliktrådet.

Jeg forstår godt at du tenker på denne saken, så jeg vil anbefale deg å kontakte politiet og spørre dem om det du lurer på.

Hilsen juristen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vold
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vold