Hopp til hovedinnholdet

Jeg vil ikke anmelde han, men er det mulig at politiet snakker med han, uten at jeg blir involvert i noe?

Jente 18 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg var på en fest med noen venner. Plutselig kom en gutt å helte øl over meg, helt uten grunn! Jeg reiste meg opp fra stolen og dyttet han og sa til han at det ikke var greit at han gjorde det. Rett etter det helte jeg rusbrus over han. Venninna mi prøvde å støtte meg, men han slo til henne. Etter han slo henne, dyttet han både meg og venninna mi så hardt at jeg landa med hodet først i bakken og hun landet på låret og fikk store blåmerker. Jeg vil helst ikke at mamma skal vite noe. Hva skal jeg gjøre? Jeg vil ikke anmelde han, men er det mulig at politiet snakker med han, uten at jeg blir involvert i noe?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei


For at politiet skal bli kjent med saken er de avhengig av at noen opplyser dem om forholdet. Som regel gjøres dette ved en anmeldelse. Du er over 18 år og kan anmelde uten at din mor har rett til å vite om det. Du har mulighet til å kontakte politiet anonymt og tipse om forholdet, men hvis du som er offer i saken ikke ønsker å anmelde eller bli involvert i saken, er det vanskelig for politet å etterforske forholdet.

Du kan kontakte politiet og snakke med dem om hva de synes du bør gjøre. Kanskje kan du og venninnen din gjøre dette sammen, hvis det føles enklere.

Les mer i vedlagte artikkel.

Hilsen juristen, ung.no
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Opplever du vold hjemme?

Trist gutt i vindu (www.colourbox.com)

Noen opplever at hjemmet er et sted der de er redde, må være på vakt og passe på hva de sier og gjør. Sånn skal det ikke være.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vold
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vold