Hopp til hovedinnholdet

Jeg lever med en storesøster som slår og sparker foreldrene mine. Jeg trenger hjelp og vil bare flytte ut.

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei jeg lever med vold i hjemmet og orker det ikke mer. Ingen av foreldrene mine er voldelige med søsteren min på 19 år er. Hun sliter med syken sin vet jeg og er deperimert. Jeg er også deperimert(vært det i 1år ca). Hun slår og sparker moren min og faren min, noe jeg ikke godtar lenger pga det har holdt på så lenge. Jeg trenger virkelig hjelp og vil egt bare flytte ut hjemme fra, men hvor skal jeg dra?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for at du skriver til oss!

Du forteller at du lever med vold hjemme, og at storesøsteren din slår og sparker foreldrene dine. Du vil ikke godta det lenger og jeg er glad for at du nå ønsker å få hjelp. 

Ingen har lov til å slå eller sparke, verken barn eller voksne. Det er naturlig at du kan føle deg deprimert og kjenne på vanskelige følelser når du opplever vold hjemme. Ut ifra hva du skriver kan det virke som at foreldrene dine også trenger litt hjelp til å takle situasjonen som oppstår. Det kan høres ut som at søsteren din også kan trenge hjelp til å reagere på andre måter enn å slå. Barnevernet kan gi familien din den hjelper dere trenger. Du kan selv kontakte barnevernet å fortelle dem hvordan du har det hjemme. Les mer om det her. 

Hvis du ikke ønsker å kontakte barnevernet vil jeg anbefale deg å prate med  en lærer du stoler på eller helsesøster på skolen om dette. Fortell hvordan dette påvirker deg. 

Jeg legger ved noen aktuelle artikler du kan lese. 

Lykke til, jeg håper du oppsøker hjelp til å få det bedre.

Vennlig hilsen helsesøster

 
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Opplever du vold hjemme?

Trist gutt i vindu (www.colourbox.com)

Noen opplever at hjemmet er et sted der de er redde, må være på vakt og passe på hva de sier og gjør. Sånn skal det ikke være.

Les mer

Hva skjer hvis du kontakter barnevernet?

Gutt ringer (colourbox.com)

Ikke vær redd for å ta kontakt med den lokale barneverntjenesten. De er der for å hjelpe deg! Fagpersonene der kan gi deg mange gode råd om hva du kan gjøre videre.

Les mer

Lær å takle vanskelige situasjoner og vonde følelser

Du kan lære deg metoder for å takle vanskelige situasjoner. Om du lærer deg å ta bedre styring over tankene dine, kan du få kontroll over hva du skal gjøre når følelsene er sterke eller vonde.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vold
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vold