Hopp til hovedinnholdet

Ble angrepet av medelev - vil han bli utvist?

Gutt 19 år
 

Spørsmål

Hei! I dag opplevde jeg at en av guttene på skolen gikk til fysisk angrep på meg, ved å dytte meg hardt bakover for å så slå meg i fjeset, gripe tak i genseren min som ble revet i stykker, og bli slengt i bakken. Eleven som angrep ble stoppet av en lærer, men hadde ikke læreren vært der så hadde det gått veldig galt. Grunnlaget for angrepet var at han mente at kjæresten hans hadde blitt mobbet i timen, selv om dette kun hadde vært en diskusjon som gikk for langt og som hadde blitt observert av lærer. Det var på ingen måte verken mobbing eller plaging involvert, det var kun måten eleven som "tapte" diskusjonen valgte å se det. Spørsmålet er det, vil eleven bli utvist? Det var jo en misforståelse, men jeg føler fortsatt ikke at en sånn reaksjon kan bli tillatt - Spesielt ikke i skoletiden, og på skolens område. (Om det er relevant så gjorde jeg absolutt ingenting tilbake, i og med at jeg skjønte at det kun hadde gjort situasjonen verre. Læreren fikk stoppet det før det ble nødvendig)

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for at du tar kontakt. Det var kjedelig å høre at du har blitt angrepet fysisk av en medelev. Vold mot andre er vanligvis et grovt brudd på ordensreglementet og vil mest sannsynlig føre til en reaksjon fra skolen og mulig nedsatt oppførselskarakter. Bortvisning for inntil fem dager er en mulig reaksjon, men skolen kan også velge andre reaksjoner hvis de mener det vil ha bedre effekt. Ordensreglementene varierer også på de ulike stedene. Du kan sjekke hva som står i ordensreglementet på din skole. Ut i fra det du skriver, bør skolen gi en klar reaksjon til han som angrep deg i denne saken.

Vel så viktig tenker jeg det er at skolen hjelper dere å finne ut av dette slik at du ikke behøver å være bekymret for om det kommer til å skje igjen. Du har krav på å kjenne deg trygg på skolen. Er det en ide å be om mekling?

Når du har vært utsatt for vold, kan du politianmelde saken ved å møte opp på politistasjonen.

Lykke til!

Hilsen

Elev- og lærlingombudet i Oslo

i samarbeid med Ung.no

Finn ditt Elev- og lærlingombud på elevombudene.no

 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

- Slår ned en annen

Gutt slår (colourbox.com)

Jeg havnet i slosskamp og slo til en annen. Han måtte på legevakta og sånt. Hva skjer om jeg blir anmeldt?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vold
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vold