Hopp til hovedinnholdet

Kjæresten til søsteren min er voldelig mot henne

Jente 20 år
 

Spørsmål

Hei Jeg har en søster på som har vært sammen med kjæresten sin en stund. Han har vært voldelig mot henne to ganger, første gang hadde han tatt henne hardt i armen og skulle kaste henne ut. Den andre gangen hadde han holdt henne over munnen og tatt kvelertak. Men dette har kun skjedd når han har vært full (hun har også vært full da dette har skjedd.) Men dette er jo uansett et voldelig forhold, og det kommer jo bare til å bli verre? Hun sier jo selvfølgelig at han er verdens snilleste edru og at han mener det ikke etc, og det er jo ikke alltid det skjer når han er full. Men jeg vet ikke hva jeg skal gjøre. Hun sier dette til meg i fortrolighet, og vil ikke jeg skal si dette videre. Jeg har snakket med henne og sier dette ikke er bra og hun burde bryte ut for det kommer bare til å bli verre, men at jeg er her så hun har noen å snakke med. Men hun må også innse dette selv. Hun kommer bare til å trekke seg unna om jeg sier dette til noen Jeg vet ikke hva jeg skal gjøre, jeg trenger råd

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Tusen takk for spørsmålet ditt jente 20 år!

Det er så trist å høre at søsteren din blir utsatt for vold av kjæresten sin. Vold er aldri greit, ikke under noe omstendighet, heller ikke når man har drukket alkohol. 

Det er vanlig at man synes det er vanskelig å snakke om vold i kjæresteforholdet sitt. Det er et varselstegn at hun ikke vil snakke om det med noen - for da er det sannsynligvis noe som plager henne. Det er viktig at hun får hjelp. Du kan oppfordre henne til å gå inn på nettsider som for eksempel denne.  

Det er viktig at du også tar vare på deg selv i denne situasjonen. Det er belastende å bære på slike "hemmeligheter" og vite at en du er glad i blir utsatt for noe som ikke er bra. 

Jeg vil anbefale deg å gå på helsestasjon for ungdom der du bor. Du kan snakke med dem om dette, og de kan veilede deg om hvor du og eventuelt din søster kan søke hjelp. Kanskje du og din søster kan gå på helsestasjon for ungdom sammen? 

Fortell gjerne din søster at du har kontaktet ung.no, det kan hjelpe henne med å se alvorligheten i det hun lever i.

Lykke til!

Vennlig hilsen helsesøster

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Overgrep og vold i kjæresteforhold

Gutt med knyttet neve, redd jente i bakgrunnen (www.colourbox.com)

Har du opplevd å bli behandlet dårlig av kjæresten din? Har du lurt på om kjæresten din er bra for deg? Les om faresignaler som kan være tidlige tegn på vold og overgrep i parforhold her.

Les mer

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vold
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vold