Hopp til hovedinnholdet

Ei jeg kjenner har blitt utsatt for seksuelle overgrep.

Jente 17 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg kjenner en jente som har blitt seksuelle overgrep av sin stefar da hun var 14 år og fram til hun ble 16 år da barnevern grep inn, men en TING sin stefar har ikke blitt i fengsel engang!! Jeg har sagt det til rådelærer. Men ser tydeligvis ikke hjelp henne... Nå er hun 20 år gammel og ble misbrukte av sin kjæreste! INGEN gjør noe, selv om det er så mange som vet om det men gjorde ikke noe.. Jeg vil virkelig hjelpe henne men vet ikke hva skal jeg gjøre.. Hun har også mistet kontakt med sin familie og venner. Nå er hun "hjelpløse" Hun kan ikke slå opp med sin kjæreste fordi hvor skal hun bo? Jeg vil virkelig at hun skal FÅ hjelp! OG få sin kjæreste og sin stefar dra i fengsel fordi de begge fortjener det!!

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for henvendelsen din. Det er veldig flott at du ønsker å hjelpe denne jenta du kjenner.

Du skriver at jenta har blitt utsatt for seksuelle overgrep av både stefar og kjæresten hennes, men at ingen av dem har blitt fengslet for det. Du skriver ikke om de har blitt anmeldt til politiet. Hvis de ikke er blitt anmeldt, blir de jo ikke dømt og kommer heller ikke i fengsel. Dessverre er det også sånn at altfor mange overgrepssaker blir henlagt, det vil si at bevisene i saken ikke er sterke nok til å vinne fram i en rettssak ? selv om politiet tror på den som har blitt misbrukt.

Du skriver også at jenta du kjenner, har mistet kontakt med sin familie og venner. Dessverre er det også nokså vanlig at familie og venner ikke vil tro at mennesker de kjenner godt og kanskje også er glad i, kan begå grove seksuelle overgrep. Da hender det at de isteden avviser alt som løgn og vender den som har blitt utsatt for overgrep ryggen.

Selvsagt er det hjelp å få likevel. Jenta kan ta kontakt med et lokalt krise- eller incestsenter og få hjelp der til å flytte fra sin samboer. Hun kan også få hjelp til å snakke om alt det vonde som har skjedd. Hun kan også ta kontakt med fastlege eller en psykolog. Hun kan også ringe Landsdekkende telefon for incest og seksuelle overgrep på tlf.: 800 57000. Dette er en døgnåpen telefon hvor hun vil få svar uansett tid på døgnet. Hun kan også ringe Alarmtelefonen for barn og unge på tlf.: 116 111. Den er også døgnåpen.

Masse lykke til!

 

Hilsen Landsdekkende telefon for incest og seksuelt misbrukte i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Få hjelp etter seksuelle overgrep

Jente med ryggen til (www.colourbox.com)

Har du vært utsatt for overgrep? Da er det viktig at du oppsøker hjelp. Det er mange steder som kan hjelpe deg. Her er en oversikt over noen av dem.

Les mer

Vennen min har det vanskelig - hvordan kan jeg hjelpe?

Trøster venninne (colourbox.com)

Ser du at en av vennene dine har det vanskelig? Har en venn betrodd seg til deg om noe som gjør deg bekymret? Slik kan du hjelpe.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vold
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vold