Hopp til hovedinnholdet

Eksen min har utsatt meg for vold, trakassering og stygge meldinger. Har involvert politiet, men opplever å ikke bli tatt seriøst. Hva skal jeg gjøre?

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei! Den siste uka som har vært nå har blitt plaget en del av min tidligere kjæreste og folk han kjenner. Både med vold, trakassering og stygge meldinger. Vi har innvolvert politiet, men jeg føler at de ikke tar meg seriøst og at vedkommende kommer for lett unna dette. Jeg er livredd og føler meg ikke komfortabel på skolen. I tillegg så truer han mine venner og en en jeg holder på med. Jeg er veldig bekymret for dem og meg selv, og jeg føler også at jeg skaper mye bry med at andre er bekymra for meg. Han har også hatt en veldig vanskelig og trøblete barndom som nå har satt spor igjen i han idag. Jeg og mange andre har en anelse om at han muligens kan ha noen mentale problemer men vi vet som sagt ikke, så jeg skal ikke påstå noe. Jeg lurer ekstremt mye på hva jeg skal gjøre videre. Føler at det ikke blir gjort noe med det og at jeg ikke blir tatt seriøst. Jeg begynner å gi opp, bli ekstremt sliten og utrolig redd. Takk på forhånd.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente 16 og takk for at du skriver til oss!
Du skriver at du den siste uken har blitt plaget av din tidligere kjæreste med vold, trakassering og stygge meldinger. Videre at politiet er involvert, men at du opplever å ikke bli tatt seriøst. Du skriver at du er utrolig redd, og lurer på hva du skal gjøre videre.
 
Aller først er det flott å lese at du har involvert politiet: å komme med trusler, trakassering og vold er svært alvorlige handlinger. Det er imidlertid leit å lese at du opplever å ikke bli tatt seriøst. Har du tatt dette opp med politiet? Dersom ikke vil jeg råde deg til å gjøre det: fortell dem at du opplever å ikke bli tatt på alvor, at du er redd og at du lurer på hva politiet vil foreta seg videre. Dersom jeg forstår deg rett har også venner og en du holder på med blitt truet. Har disse meldt i fra politiet? 
 
Det kommer ikke frem av innlegget ditt om du har pratet med foreldrene dine eller andre voksene om hva du har blitt utsatt for og om frykten du bærer på? Jeg vil råde deg til dette. Sammen kan dere sortere i tanker og følelser, og de vil kunne være en god støtte og også hjelpe deg med tanke på hva du bør foreta deg videre.

 
Vennlig hilsen psykologen
 
Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vold
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vold