Hopp til hovedinnholdet

Moren min slår meg.

Gutt 15 år
 

Spørsmål

Hei, jeg er en gutt på 15 år som blir slått hjemme. Jeg har opplevd å bli slått av min mor helt siden jeg var 7 år gammel. Jeg har aldri snakket med noen om det i frykt for at min lillebror skal bli tatt fra sin mor. Jeg har flere ganger sagt jeg ønsker å flytte til min far, som aldri har slått meg noen gang. Dette er dessverre ikke mulig lengre ettersom han har fått seg jobb i utlandet hvor han kommer til å bo i 3 år. Moren min har slått meg f.eks. da jeg var liten sølte jeg vaffelrøre utover gulvet, og fikk masse slag og lugging for å ha gjort dette. Nå til dags slår hun mest fordi jeg ikke gjør pliktene mine eller ikke kommer hjem til riktig tid. Jeg har flere ganger stukket av hjemmefra, fordi jeg har gjort noe gærent også har jeg ikke turt dra hjem, vel vitende om at hun kommer til å slå meg for dette. Jeg har selv blitt ekstremt sinna et par ganger, og dyttet henne fra meg eller lagt henne i bakken for å så løpe ut. Jeg unngår mest mulig tid hjemme, fordi jeg hater å være hjemme.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for at du skriver til oss!

Det er leit å lese det du skriver. Det er beundringsverdig at du er villig til å tåle å bli slått for å beskytte broren din. Det er likevel ikke riktig at du blir slått. Det er IKKE lov å slå barn i Norge.

Det høres ut som moren din strever med å være mamma på en god måte for deg nå. Det kan hende hun kommer til å streve med broren din etterhvert også. Det høres ut som at hun trenger hjelp.

Ut i fra det du beskriver bør barnevernet kontaktes. Først og fremst for å kunne hjelpe moren din til å klare å være mamma uten å slå. Det kan hende de også kan hjelpe deg bo hjemmefra en stund også. Det kan kanskje også være viktig å fortelle faren din om hvordan du har det. han har ansvar overfor deg og broren din selv om han er i utlandet. Om det er vanskelig er det andre som kan hjelpe deg.

Du kan selv kontakte barnevernet der du bor eller ringe Alarmtelefonen 116 111. Du kan også få noen andre til å hjelpe deg. Lærer, helsesøster eller sosiallærer kan også hjelpe deg.

Det er viktig at både du, broren din og moren din får hjelp slik at dette stopper.

Vennlig hilsen

Familiepsykologen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Du kan selv kontakte barnevernet

Jente ringer (colourbox.com)

Har du det vanskelig hjemme eller er bekymret for hvordan andre har det? Meld fra til barneverntjenesten. I barneverntjenesten tenker man at det er bedre å si ifra, enn å la være.

Les mer

Hva er barnevernet?

colourbox.com

Barnevernet skal gi barn, unge og familier hjelp og støtte når det er vanskelig hjemme. Det er foreldrene som har ansvar for å gi sine barn omsorg. Men hvis de ikke får det helt til, skal barnevernet hjelpe til slik at barn og unge får omsorg, trygghet og utviklingsmuligheter.

Du kan ringe alarmtelefonen, tlf: 116111 eller kontakte barnevernvakta om du trenger hjelp nå.

Les mer

Er det oppdragelse eller vold?

Krangle mellom mor og sønn

Foreldre skal oppdra barn, men har ikke lov til å utsette dem for vold. Det kan være vanskelig å vite hvor grensa går mellom hva foreldre har lov til og ikke. Når blir oppdragelse vold?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vold
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vold