Hopp til hovedinnholdet

Jeg var sammen med en fyr som var kontrollerende og voldelig. Jeg sliter nå 1 år etter at det ble slutt. Hva kan jeg gjøre med det?

Jente 17 år
 

Spørsmål

Hei, har vært sammen med en fyr som var utrolig kontrollerende og voldelig. Fikk ikke lov til å prioritere trening, skole eller venner ovenfor han. Kunne ikke snakke med hvem som helst, fikk virkelig høre det om han syntes jeg gjorde noe feil, fikk ikke si noe om hans familie selv om han hele tiden snakka dritt om min. Når vi kranglet endte det opp med at han holdt meg nede, lugget meg, dyttet meg eller tok tak i meg. Han prøvde tilogmed på å skade beinet mitt engang, pågrunn at han hadde vondt i foten og ville at jeg også skulle få føle ossen det var. Er nå snart ett år siden jeg slo opp, men sliter fortsatt veldig med det. Klarer ikke å bli kjent med nye folk, klarer ikke å snakke med gutter og kunne aldri ha tenkt meg sex med noen. Bare fordi han var så ustabil. Syntes ukjente folk er skumle, for vet aldri hva de kan gjøre. Går ikke en dag uten at jeg tenker på alt som har skjedd. Lurte på om det gikk ann å anmelde, eller bare gjøre noe med det? Har ingen bevis dessverre....

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente 17 år


Takk for at du skriver til oss i Ung.no og forteller oss hvordan du har det.

Først og fremst vil jeg si til deg at det er godt at du har kommet deg ut av dette usunne forholdet. Det er vondt at du fortsatt sliter men dette er ikke unormalt etter så voldelige relasjoner. Det er normale reaksjoner på unormale hendelser - og det er ikke din skyld!

Det er viktig at du får behandlet og bearbeidet de vonde hendelsene og følelsene du har vært gjennom. Da vi du få det bedre!

Jeg vil råde deg til å oppsøke fastlegen din og få henvisning til psykolog.

Du kan snakke med politiet om hva du har vært gjennom.

Jeg har lagt ved noen artikler hvor du kan lese mer om dette.

Ønsker deg alt godt og at du får det bedre snart!

 

 

Vennlig hilsen Psykiatrisk Sykepleier

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Opplever du vold hjemme?

Trist gutt i vindu (www.colourbox.com)

Noen opplever at hjemmet er et sted der de er redde, må være på vakt og passe på hva de sier og gjør. Sånn skal det ikke være.

Les mer

Overgrep og vold i kjæresteforhold

Gutt med knyttet neve, redd jente i bakgrunnen (www.colourbox.com)

Har du opplevd å bli behandlet dårlig av kjæresten din? Har du lurt på om kjæresten din er bra for deg? Les om faresignaler som kan være tidlige tegn på vold og overgrep i parforhold her.

Les mer

Kjenner du noen som er i et usunt forhold?

Noen holder hånda foran munnen på ei jente (colourbox.com)

Si ifra om du tror en du kjenner er utsatt for trusler eller vold. Det handler ikke om hvor mye som skal til for at du skal varsle, men hvor lite. Sjekk faresignalene her.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vold
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vold