Hopp til hovedinnholdet

Jeg ble grovt mishandlet av min 3 år eldre søster. Jeg ble sparket, slått, klort, slengt i veggen eller i bakken. Foreldrene våre benekter det. Jeg ønsker rettferd. Hva kan jeg gjøre?

Jente 20 år
 

Spørsmål

Hei, jeg er nå en voksen jente, men fra jeg var liten og til og med 16-17 års alderen ble jeg grovt mishandlet av min 3 år eldre søster. Fra barndommen av var hun uvanlig sjalu, og frem til jeg var ca 10 besto mishandlingen stort sett i mobbing og lett fysisk vold (milde slag og spark, dytting, lugging etc). Men etter at foreldrene våre skilte seg eskalerte mishandlingen voldsomt. Mobbing ble til psykisk terror. Fra jeg kom hjem fra skolen fulgte hun etter meg, holdt meg fast, spyttet meg i ansiktet og skrek i ørene mine at jeg var en skitten hore, at jeg var feit og stygg, dum og udugelig, etc.etc. Jeg ble sparket, slått, klort, sparket ned trappen, slengt i veggen eller i bakken. Ved en anledning brakk hun også kravebenet mitt da hun slengte meg i bakken. Hun slo meg med gjenstander som fjernkontroller og sko, kastet harde gjenstander på meg og truet meg med kniv. Foreldrene våre lukket fullstendig øynene for det og benektet det. Jeg ønsker nå rettferd. Hva kan jeg gjøre?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente 20 år

Takk for at du skriver til oss i Ung.no og forteller oss hvor vondt du har hatt det sammen med din eldre søster og hvordan du nå vil ha rettferd.

Jeg forstår at du har vært gjennom mye og at dette har satt spor i deg. Ved at foreldre ikke ser dette og benekter det kan det faktisk oppleves som et dobbelt svik. Det er ikke greit!

Du har dine følelser og dine opplevelser av din barndom. Det er derfor viktig at du får snakket med noen og bearbeidet disse grove hendelsene du har opplevd!

Det er vondt og ikke bli forstått og dessverre så er det slik at ikke alle foreldre er tilgjengelige for å snakke om det som har vært.

Derfor anbefaler jeg deg å snakke med noen slik at du får fortelle hvordan dette har vært for deg.

Du kan snakke med fastlegen din som kan henvise deg til psykolog.

Jeg legger ved noen artikler til deg som du kan ha nytte av å lese.

Ønsker deg alt godt!

 

Vennlig hilsen Psykiatrisk Sykepleier

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvordan snakke med foreldre som ikke forstår deg

10 gode tips (ung.no)

Du har sikkert hatt følelsen av at foreldrene dine ikke forstår deg. Det kan oppleves som rart, dumt, merkelig og til og med skremmende. Vi gir deg 10 tips om hvordan du kan snakke med vanskelige foreldre.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vold
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vold