Hopp til hovedinnholdet

Jeg blir slått hjemme, og vet ikke hvordan jeg skal takle det. 

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei, jeg bor med begge foreldrene mine og en bror og en hund. Det eneste problemet er at pappa slår meg om jeg gjør noe han har sagt jeg ikke skal gjøre. Mamma slår ikke ofte men jeg er avogtil litt redd. Vil ikke snakke med noen om dette så har dere noen tips til å takle det?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Så fint du tar kontakt med oss. Du skriver at du blir slått og at du ikke ønsker å snakke med noen om dette, samtidig sier du at du ønsker hjelp. Barn skal ikke måtte oppleve å være utrygg i eget hjem og for at du skal du kunne få hjelp må du nesten snakke med noen. Det vil si at for at det skal bli slutt på bruk av vold hjemme hos dere, må noen få vite om dette. Jeg kan ikke gi deg så mange andre tips enn dette. 

Det er viktig at du finner noen du stoler på som du kan snakke med .Hvis du ikke har noen rundt deg i familie, venner eller familie som du føler du kan snakke  med, kan du ringe Alarmtelefonen for barn og unge på telefonnr. 116 111. Der sitter det voksne personer som kan lytte til deg og gi deg tips på hva som kan gjøres videre. Telefonen er betjent på hverdager mellom kl 15-08 og hele døgnet i helgene. Det er gratis å ringe dit. Håper du finner noe her som kan hjelpe deg videre.

Hilsen Alarmtelefonen for barn og unge (116 111) i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vold
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vold