Hopp til hovedinnholdet

Pappas kjæreste ga meg juling, hva kan straffen bli?

Gutt 17 år
 

Spørsmål

Hei! Er en gutt på 17 her. Jeg går bare rett på sak, da jeg gikk i 1klasse ble foreldrene mine skilt.. i 2klasse hadde pappa kjøpt leilighet og fått seg en ny kjæreste.. Denna kjæresten var ikke veldig snill. I en periode på 2år fikk jeg juling og ble utsatt for mobbing i hjemmet(av min stemor, pappa merket ingenting). Hun knakk nesa mi to ganger. Vi Bodde i blokk i øverste etasje.. flere ganger truet hun meg med å kaste meg ned fra toppen. Da med å holde hode mitt over terrassen og løfte meg littt over kanten. Hun dyttet meg nes alle trappe trinnene flere ganger. Hun kjøpte bukser i XXXL da jeg egentlig trengte 164. Fordi hun syntes jeg var så feit :)) Pappa kom inn i rommet en dag hun ga meg juling. Vi reiste fra leiligheten og kom aldri tilbake.. Vi har ikke snakket om den dagen, men jeg tror ha forsto hva jeg var gjennom. Nå, mange år etterpå innser jeg hvor jævli jeg hadde det, og vurderer politi anmeldelse. Hva kan en eventuel straff bli?Hva tenker dere?håper på svar!

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Reglene som gjelder voldslovbrudd finnes i straffeloven kapittel 25. Det er som du ser litt ulike strafferammer alt etter hvilken bestemmelse som er brutt.

Jeg syns du bør anmelde ekskjæresten til faren din til politiet, og så får de vurdere hvilken bestemmelse hun har brutt.

Ut fra det du skriver kan det være at det hun gjorde mot deg vil bli vurdert som grov kroppskrenkelse eller kroppsskade (se straffeloven § 272 og § 273). Strafferammen i disse bestemmelsene er fengsel inntil 6 år. Det kan også være at det er andre bestemmelser i straffeloven som er brutt, men dette må som nevnt politiet vurdere.

Det du ble utsatt for er for å si det forsiktig ikke greit, og jeg håper du anmelder saken til politiet. Da vil du få mulighet til å forklare politiet hva du ble utsatt for i et avhør, og så vil de vurdere hvilke straffebestemmelser som er brutt, og om de har tilstrekkelig med bevis til å ta ut tiltale når saken er ferdig etterforsket.

Hilsen juristen, Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vold
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vold