Hopp til hovedinnholdet

Moren min kjefter og slår. Hva skal jeg gjøre?

Jente 13 år
 

Spørsmål

hei. Jeg har en STOR problem med moren min! når jeg ser foreldrene til vennene mine og foreldrene til andre folk, så ser jeg at foreldrene er veldig glad i ungene sine. De smiler til dem er snill og alt sånn, men med moren min er det helt omvendt! Så langdt jeg husker har jeg alltid vært redd for henne. Henne kjefter på meg for det minste feilen jeg gjør, og jeg har aldri hørt henne sagt til meg snille ting som for eksempel: åå så flink du er eller jeg er så stolt av deg vennen min. Bokstavelig talt ALDRI!!! For noen dager siden så slått henne meg fordi jeg sa at jeg skal ikke bruke ute boksene mine fordi jeg bruker størrelse XS og boksa der var noe med M! Og jeg ville snakke med henne (jeg snakket veldig rolig) og henne bare begynte å kjefte, banne og slå!! Sånn har det vært i flere år bare at nå krangler henne og slår meg for Inger normal grunn!! (Men det er ikke normal å slå unger heller) Jeg trenger så sykt hjelp!!

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Du har helt rett i at det ikke er greit at en mamma slår barnet sitt. Det er heller ikke greit at du opplever at moren din ikke er glad i deg.

Jeg tenker at dere trenger hjelp til å få det bra sammen. De aller, aller fleste mammaer er veldig glade i barna sine, men ikke alle klarer å vise det eller si det sånn som andre vi kan se rundt oss. Noen voksne vet ikke hvordan de skal vise det, kanskje har de ikke lært det hjemme selv.

Kan du snakke med mamma om at du vil at dere skal få det bedre, tror du? Hvis dere får hjelp til å snakke sammen, så kanskje dere kan få en bedre forståelse av hverandre. Noen ganger synes foreldre det er rart og litt vanskelig når barna kommer i tenårene, fordi alt er så annerledes enn da vi voksne selv var ungdom. J

eg tenker også at moren din må slutte å slå deg, og at hun trenger å lære noen triks for hvordan hun kan reagere når hun kjenner at hun blir sint. Dette er ting Familiesenteret kan hjelpe dere med, eller barneverntjenesten. Hvis du ringer Alarmtelefonen for barn og unge, på telefon 116 111, så kan vi fortelle mer om disse tjenestene. Det er gratis å ringe oss, og vi har åpent hele døgnet i helgene, og ellers fra kl. 15.00 til kl. 08.00.

Du kan også spørre en voksen du stoler på, som helsesøster, sosiallærer, pappaen til en venninne eller en tante om de kan hjelpe dere.

Hilsen Alarmtelefonen for barn og unge (116 111) i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vold
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vold