Hopp til hovedinnholdet

En i klassen slo meg i ansiktet med knyttet neve, er det straffbart?

Gutt 14 år
 

Spørsmål

Hei. På skolen slo en klassekamerat som jeg misliker meg i ansiktet med knyttet neve. Dette gjorde vondt og jeg fikk ingen permanente skader, bare et kutt i overleppen. Er dette straffbart for han om jeg anmelder der.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Det å slå noen i ansiktet med knyttet neve er, i utgangspunktet, straffbart.

Du er 14 år, og dersom også kameraten din er under 15 år, så kan dere ikke straffes. I Norge er den kriminelle lavalder 15 år, og man kan ikke straffes før man fyller 15 år.

Men selv om dere er under 15 år, så kan du anmelde forholdet til politiet. Politiet kan følge opp anmeldelsen ved å innkalle klassekameraten din til en samtale og vurdere eventuelt videre oppfølging av han.

Du kan selv velge hva du vil gjøre, enten snakke med en lærer om hendelsen eller gå direkte til politiet. Jeg synes ihvertfall at du bør ta dette videre og snakke med en voksen om det - det er ikke greit at man skal oppleve vold på skolen!

Hilsen juristen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hva er vold?

Jente blir slått (colourbox.com)

Mange barn og ungdom lever med vold og overgrep i familien, fra kjæresten eller fra andre. Men det er ikke alltid de tenker på dette som vold. Det viktig å vite om det er vold du opplever.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vold
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vold