Hopp til hovedinnholdet

Vennen min har det vanskelig hjemme. Skal jeg fortelle det til noen?

Gutt 14 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg har en venn som sier at han har det vanskelig hjemme. Jeg har vist at foreldrene har vært en del sure, men nå sier han at pappaen har kvelt han, og at mammaen måtte gripe inn og skille de to. Han fortalte det på skolen i dag og han var rød rundt halsen og ned på brystet. Han sier at jeg ikke må si noe til noen, men jeg har helt vondt inni meg. Han har vært en av mine beste venner som har støttet meg i vanskelige perioder. Og jeg vil bare gjøre det beste for han. Skal jeg si noe til mamma eller hvem kan jeg eventuelt si det til. Takk for svar.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Når vennen din viser deg disse merkene han har på halsen kan det tolkes på flere måter. Han viser deg hva som har skjedd, sier at du ikke må si noe og setter deg i en vanskelig situasjon. Samtidig røper han at han lever under forhold som ikke er akseptable.

Du sier det gjør vondt inni deg og spør om du skal fortelle det til din mor. Jeg tenker du skal fortelle det til noen da du gjør dette for at du bryr deg. Du kan snakke med din mor, men du kan også snakke med helsesøster på skolen og fortelle hva du vet om « en venn». Hun trenger ikke å vite hvem denne vennen er, men kan gi deg råd/hjelp på hva som bør gjøres videre for at vennen din skal få det bedre hjemme.  

Hilsen Alarmtelefonen for barn og unge (116 111) i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Vennen min har det vanskelig - hvordan kan jeg hjelpe?

Trøster venninne (colourbox.com)

Ser du at en av vennene dine har det vanskelig? Har en venn betrodd seg til deg om noe som gjør deg bekymret? Slik kan du hjelpe.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vold
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vold